Meciul Steaua – Chelsea, jucat la suprapreţ. Poliţia nu poate interveni în traficul online de bilete

În ciuda solicitării clubului Steaua ca site-urile de vânzări online să şteargă anunţurile de vânzare de bilete la meciul cu Chelsea, din Liga Europa, internetul este plin de astfel de postări. Preţul mediu al unui tichet este cuprins între 300 şi 500 de lei, dar în unele cazuri vânzătorii cer şi 1.000 de lei pentru un bilet. Poliţia nu poate interveni pentru a opri specula, neavând un cadru legal în care să îşi desfăşoare acţiunile.

06 mart. 2013, 06:52

Cererea de bilete la meciul Steaua – Chelsea, din optimile de finală ale Ligii Europa este fără precedent în istoria recentă a fotbalului românesc, interesul microbiştilor pentru această partidă depăşind cu mult posibilităţile de ofertă.

„Şi dacă am fi avut un stadion de 200.000 de locuri şi tot s-ar fi vândut toate biletele”, a spus mai mulţi oameni de fotbal, însă cert este că toate cele 37.000 de tichete disponibile pentru partida de joi seara au fost vândute în mai puţin de 24 de ore. Chiar şi aşa, rămâne însă sub semnul întrebării dacă se va bate recordul de audienţă pe Arena Naţională, fiindcă nu se ştie dacă Gigi Becali va reuşi să împartă toate cele 8.000 de bilete pe care le-a păstrat pentru sine şi pentru membrii clubului, şi de asemenea, rămâne un punct nevralgic chestiunea biletelor care au încăput pe mâna bişniţarilor.

Fiecare persoană a avut dreptul de a achiziţiona patru bilete şi nu puţini au fost cei care au achiziţionat numărul maxim, cu scopul de a le comercializa apoi, la suprapreţ. Jandarmeria şi Poliţia au confiscat deja mai multe bilete, dar raiul bişniţarilor este pe internet unde sute de bilete au fost scoase la vânzare, ajungându-se chiar la un „reglaj” al pieţei, în funcţie de locul din stadion.

Astfel, un set de două bilete la tribuna I costă 600 de lei, iar vânzătorul de pe okazii.ro nici nu se gândeşte să vândă tichetele la bucată, mai ales că are patru vânzare. Preţul este fix, 1.200 lei toate patru sau 600 de lei două dintre ele. Asta în condiţiile în care el le-a cumpărat cu 100 de lei bucata. Oricum, preţul cerut este mult mai accesibil decât al unui vânzător din Craiova, care a achiziţionat tot patru bilete, la tribuna a II-a, iar acum cere câte 1.000 lei pentru fiecare dintre ele. Preţul este mai mare decât cel cerut pe un bilet pentru meciul retur, de la Londra, utilizatorul crissa_03 cerând 600 de lei pentru un tichet la Chelsea – Steaua, de pe Stamford Bridge.

Majoritatea biletelor postate pe vânzare pe okazii.ro au însă preţurile cuprinse între 300  şi 500 lei, iar numărul lor este destul de mare, în ciuda faptului că la solicitarea şefilor Stelei administratorii site-ului au anunţat că nu vor permite postarea unor anunţuri pentru vânzarea biletelor la meciul de joi.

Şi site-ul tocmai.ro este plin de anunţuri cu bilete de vânzare la Steaua – Chelsea, cel mai mare preţ fiind de 4.000 de lei, pentru patru bilete, la tribuna a II-a. „Biletele se vand doar la pachet, cu predare personala in Brasov. Pretul este usor negociabil”, a scris cel care a postat anunţul. În ciuda faptului că persoanele care vând biletele îşi fac publice numele şi numerele de telefon ei nu riscă absolut nimic postând aceste anunţuri şi vânzând biletele, deoarece nu se poate dovedi că legal că ele fac bişniţă. „La nivelul Poliţiei există un grup operativ care se ocupă de tranzacţiile online, însă în aceste cazuri nu avem cadrul legislativ care să ne ajute. O astfel de persoană, care postează un anunţ cu vânzare de bilete, poate invoca faptul că are o problemă familială care o împiedică să ajungă la meci.

Vine omul şi îţi spune că a avut un deces în familie sau în cercul lui de prieteni şi atunci nu mai ai ce să-i faci, are motive întemeiate să-şi vândă biletul.

Bineînţeles că ne sesizăm în cazul în care numărul tichetelor puse în vânzare de o persoană este de 20-30, dar la acest meci nu este cazul„, au declarat pentru ROMÂNIATV.NET surse din Poliţie.

Oficial, cel mai ieftin bilet la meciul Steaua – Chelsea costă 60 de lei, la inelul trei al peluzei, iar cel mai scump este 475 lei, în sectorul VIP 1. Meciul Steaua – Chelsea, contând pentru manşa tur a Ligii Europa, se va juca joi, de la ora 20.00, pe Arena Naţională.