Meciul Ungaria – România, prefaţat într-un articol în limba română, într-o publicaţie maghiară

Site-ul maghiar sportgeza.hu a publicat, vineri, un articol în limba română în care sunt funizate informaţii referitoare la partida dintre naţionalele Ungariei şi României din preliminariile CM 2014, precizând, printre altele, faptul că în jurul stadionului se vor strânge 3000 de suporteri ultras.

22 mart. 2013, 16:21
Meciul Ungaria – România, prefaţat într-un articol în limba română, într-o publicaţie maghiară

Federaţia Maghiară de Fotbal organizează proiectarea meciului pe piaţa Octombrie 1956 şi vrea ca suporterii să-şi susţină echipele în condiţii controlate şi civilizate. Înaintea meciului va da concert trupa Magna Cum Laude. Poliţia a declarat că au fost înştiinţaţi şi de o altă adunare pe strada Dózsa György, lângă stadionul Puskás, unde şi-au anunţat participarea diverse trupe revizioniste şi grupări de suporteri extremişti. Se aşteaptă participarea a circa 3000 de persoane. Poliţia a declarat că va interveni cu fermitate, în fiecare caz de încălcare a legii„, se arată în articolul din presa maghiară, scris într-o limbă română aproximativă.

Materialul publicat de ziariştii maghiari şi preluat de agenţia Mediafax face referire la istoricul întâlnirilor dintre cele două partide şi oferă date statistice din cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Jurnaliştii din ţara vecină fac o paralelă între partida din această seară şi relaţiile politice dintre cele două state, „atmosferă care nu a mai fost demult atât de încordată„, după ce „problema autonomiei secuieşti şi-a ivit din nou capul, iar războiul steagurilor secuieşti care l-a urmat a lăsat o rană pe relaţiile politice între cele două ţări„.

În articolul menţionat se face referire şi la gestul suporterului rapidist care a incendiat un drapel al Ungariei la partida dintre CFR Cluj şi Rapid.

Echipa naţională a României întâlneşte, vineri, de la ora 21.30, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa D a preliminariilor CM 2014.