Meciul USL – Traian Băsescu, pe internet. Cine conduce

Războiul dintre preşedintele Traian Băsescu şi Opoziţie a depăşit canalele media tradiţionale şi a pătruns în new media şi pe reţelele de socializare. USL strânge online semnături pentru demiterea şefului statului, iar susţinătorii lui Băsescu ripostează cu o campanie "Alături de preşedintele nostru". Scorul în confruntarea pro şi contra Băsescu nu este deloc în avantajul preşedintelui.

26 ian. 2012, 11:08
Meciul USL – Traian Băsescu, pe internet. Cine conduce

În 15 ianuarie, USL a creat o pagină de internet unde românii sunt chemaţi să semneze o petiţie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

La câteva ore, „simpatizanţii” preşedintelui au replicat, creând pe Facebook pagina “Alături de preşedintele nostru”.

După aproape 10 zile de campanie on-line, „confruntarea” arată că Traian Băsescu este în dezavantaj. El a adunat mai puţini susţinători, comparativ cu cei care îl vor plecat de la Cotroceni şi care au aplicat pe pagina USL.

Numărul celor care şi-au dat semnătura pentru demitere depăşeşte cifra de 100.000, în timp ce „Alături de preşedintele nostru” a strâns până acum în jur de 65.000 de susţinători.

Între cei care îi trimit, pe pagina Facebook, mesaje de încurajare preşedintelui României, s-au strecurat însă şi mulţi care îl atacă dur pe şeful statului.

Robert Marian: ”Să mori tu, domnule preşedinte. Ce ai făcut pentru România?  Ai dus-o  la pierzanie.”

Rareş Stoia: “Huuuuooo ! Jos Băsescu ! Un ipocrit comunist!”

În schimb, simpatizanţii îl asigură pe preşedinte că românii care protestează în stradă sunt doar o minoritate.

Marcel Onufrei: “Milioane de români apreciază ce aţi făcut. Chiar dacă ne este foarte greu, relativ ne este mai bine decât altor ţări. Suntem pe drumul cel bun, nu 2.500 de oameni ieşiţi în stradă sunt adevărata faţă a României, ci doar o mică minoritate care îşi exprimă dreptul de a protesta.”

Ioana Georgiana Şerbănoiu: “Felicitări, domnule Preşedinte şi felicitări vouă, oameni minunaţi, care îl susţineţi! Am 21 de ani şi vreau să vă mulţumesc pentru că, deşi ştiu că vom trece printr-o perioadă grea, atâta timp cât USL este departe de putere, ne vom reveni şi vom începe să muncim şi să gândim aşa cum trebuie, fără a ne lasa influenţaţi de mass-media”.