Medaliaţi români la Special Olympics. Tinerii care au dus performanţa dincolo de limite VIDEO

Pentru ei, viaţa nu e una simplă şi fac efoturi duble să fie priviţi ca oameni normali. Iar de cele mai multe ori reuşesc chiar imposibilul. Este povestea emoţionantă a tinerilor care au reprezentat ţara noastră la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles şi care s-au întors acasă cu zeci de medalii, multe dintre ele de aur.

07 aug. 2015, 16:13
Medaliaţi români la Special Olympics. Tinerii care au dus performanţa dincolo de limite VIDEO

27 de tineri cu dizabilităţi intelectuale, cei mai mulţi cu Sindrom Down au reprezentat România la olimpiada celor cu nevoi speciale. S-au întors acasă plini de mândrie şi bucuroşi că au reuşit să urce ţara pe podium. Denisa Iliescu are 20 de ani. A venit acasă cu aurul de la gimnastică.

Nu a fost greu, am trecut cu brio. Munca mi-a fost răsplătită şi m-am ales cu aur, am câştigat aur. Când am intrat în aeroport am început să plâng de bucurie, când mi-am văzut părinţii şi sora„, a declarat Denisa, pentru România TV.

Citeşte şi Patru medalii şi locul I în Europa: Bilanţul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Chimie din 2015

În spatele performanţelor au stat ore întregi de antrenament şi muncă, dar şi speranţa că vor fi cei mai buni. Şi chiar au fost. „Participarea lor, fie că vorbim de jocuri naţionale sau internaţionale sau o competiţie în cartier, înseamnă foarte mult, pentru că se transformă dintr-o dată din nişte persoane cărora nimeni nu le acordă atenţie şi nu le crede în stare de ceva, în sportivi care sunt în centrul atenţiei tuturor, sunt încurajaţi şi apreciaţi pentru ceea ce pot face„, spune directorul naţional Special Olympics România, Cristian Ispas.

Citeşte şi 20 de medalii şi locul I pe naţiuni pentru studenţii români, la Olimpiada Internaţională de Matematică

Echipa României a avut parte de susţinere chiar din partea Nadiei Comăneci. La Jocurile Mondiale din această vara Special Olympics Los Angeles au participat în total 6.500 de sportivi din 177 de ţări care au concurat la 25 de discipline sportive.