Medalie de argint şi medalie de bronz pentru elevii români prezenţi la EUSO 2015

Cele două echipe care au reprezentat România la a XIII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 26 aprilie - 3 mai, la Klagenfurt (Austria), au cucerit o medalie de argint şi o medalie de bronz.

05 mai 2015, 15:11
Medalie de argint şi medalie de bronz pentru elevii români prezenţi la EUSO 2015

Echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din Cristiana-Diana Diaconu şi Tudor Pipirig, ambii de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, respectiv Vlad-Gabriel Sîmbotin (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

Medalia de bronz a fost obţinută de echipa în a cărei componenţă au fost elevii Maria Teodora Şerbana (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Paul Haidu-Gerea (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Codrin Paul Oneci (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică -, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.


loading...