Medalii de aur şi argint câştigate de elevii români la Olimpiada Internaţională de Fizică

Două medalii de aur și trei de argint au fost câștigate de elevii Liceului Internațional de Informatică din București la cea de-a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică desfășurate în Elveția, în perioada 11-17 iulie.

17 iul. 2016, 11:18
Medalii de aur şi argint câştigate de elevii români la Olimpiada Internaţională de Fizică

Potrivit unui comunicat al instituției de învățământ remis duminică AGERPRES, toate cele cinci medalii reprezentând palmaresul lotului național de fizică al României la această competiție au fost câștigate de elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București.

Astfel, medaliile de aur au fost câștigate de Ștefan Eniceicu și Răzvan Radu, iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc și Tudor Crețu. În competiție au fost înscriși 450 de elevi din 90 de țări.

Potrivit comunicatului, și lotul național de matematică al României a câștigat șase medalii la cea de-a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Hong Kong în perioada 6-16 iulie.

Printre câștigători s-au aflat Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi și Ioan Laurențiu Ploscaru — medalii de argint, și Tudor Plopeanu — medalie de bronz.

De asemenea, și Teodor Andrei Andronache și Tudor Plopeanu sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică București, potrivit sursei citate.