Irina Lepşa, TREI MEDALII DE AUR la Europenele de haltere pentru TINERET

Irina Lepşa a cucerit trei medalii de aur în limitele categoriei 58 kg, categoria tineret, marţi, la Campionatele Europene de juniori şi tineret Under 23 de la Limassol (Cipru).

26 nov. 2014, 13:13
Irina Lepşa, TREI MEDALII DE AUR la Europenele de haltere pentru TINERET

Irina Lepşa şi-a adjudecat toate cele trei medalii de aur graţie greutăţii corporale mai mici faţă de rivala Maria Lubina, 57,35 kg faţă de 57,75 kg ale rusoaicei.

La stilul smuls, Lepşa a ridicat 93 kg, la fel ca Lubina, a treia fiind Konstantina Bentelli (Grecia), cu 84 kg. La stilul aruncat, Lepşa a ieşit învingătoare cu 115 kg, aceeaşi greutate ridicând şi Lubina, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de o altă româncă, Loredana Heghiş, cu 106 kg.

La total, Lepşa a avut 208 kg, ca şi Lubina, locul trei fiind ocupat de italianca Jennifer Lombardo, cu 189 kg.

În concursul junioarelor, Bianca Ioniţă, la categoria 69 kg, a cucerit o medalie de argint la stilul aruncat cu 112 kg şi un bronz la total cu 199 kg. La aceeaşi categorie, Mariana Dumitrache s-a clasat pe locul V la total cu 192 kg.

Bilanţul sportivilor români în întrecerea juniorilor a ajuns la 11 medalii, dintre care una de aur, opt de argint şi două de bronz, iar la Under-23 este de opt medalii, trei de aur, una de argint şi patru de bronz. România mai are patru reprezentanţi la juniori şi trei la Under-23.