Medalii pentru români, în Cupa Mondială. Spadasinele au luat argintul, Tiberiu Dolniceanu – bronz la spadă

Tiberiu Dolniceanu a ocupat locul al treilea în cadrul concursului individual de sabie Villa de Madrid, etapă din Cupa Mondială, după ce a fost învins în semifinale de sud-coreeanul Gu Bongil cu scorul de 15-10.

04 mai 2015, 06:20
Medalii pentru români, în Cupa Mondială. Spadasinele au luat argintul, Tiberiu Dolniceanu – bronz la spadă

Tiberiu Dolniceanu a ajuns până în semifinalele etapei de Cupă Mondială de la Madrid, în concursul de sabie, în timp ce echipa României de sabie s-a clasat pe locul 8 în ierarhia pe naţiuni. În primul tur al concursului individual, Dolniceanu câştigat cu 15-12 în faţa sud-coreeanului Kim Kyehwan, apoi l-a învins cu același scor pe italianul Massimiliano Murolo, în optimi s-a impus cu 15-10 în fața lui Luca Curatoli (Italia), iar în sferturi a ieșit victorios, cu 15-12, în fața altui italian, Luigi Samele.

Alin Badea s-a clasat pe locul şapte, după ce a pierdut tot în fața lui Gu Bongil, în sferturi, cu 11-15. Sud-coreeanul a câștigat și finala concursului, cu 15-14, în fața rusului Kamil Ibraghimov.

Ciprian Gălățanu s-a clasat pe locul 32, George Iancu pe 42, Iulian Teodosiu pe 70, Mădălin Bucur pe 97, Dragoș Sârbu pe 103.

În concursul pe echipe, România, condusă de antrenorul Mihai Covaliu, în formula Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, a ocupat locul 8.

În optimi, tricolorii au dispus cu 45-41 de Iran, dar apoi au pierdut în sferturi în fața Germaniei, cu 43-45. România a cedat și în cele două meciuri de clasament, 38-45 cu Coreea de Sud (locurile 5-8) și 28-45 cu Franța (locurile 7-8).

În finală, Ungaria a dispus cu 45-40 de Italia. Germania a ocupat locul al treilea, grație victoriei cu 45-24 în fața Chinei, în finala mică.

Totodată, echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de argint la concursul de Cupă Mondială de la Johannesburg, după ce a fost învinsă în finală de China cu 26-24. Formația coordonată la Johannesburg de antrenorii Dan Podeanu și George Epurescu a evoluat în componența Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu.

În optimi, tricolorele au învins Polonia cu 21-19, în sferturi au depășit Ucraina, cu 23-18, pentru ca în semifinale să dispună de Franța, cu 34-21. Franța a ocupat locul al treilea, grație victoriei cu 45-41 în finala mică disputată contra Italiei.

În concursul individual, Ana-Maria Brânză a reuşit cea mai bună clasare dintre românce, locul 9.