Media din gimnaziu nu va mai conta la admiterea în liceu! Decizia pe care ministrul Educației vrea să o ia! Ce plan are Cîmpeanu ca să revoluționeze sistemul de învățământ

Legea educației va fi modificată, iar Sorin Cîmpeanu a declarat că media din gimnaziu nu ar trebui luată în calcul pentru admiterea la liceu.

22 mai 2022, 20:37
Media din gimnaziu nu va mai conta la admiterea în liceu! Decizia pe care ministrul Educației vrea să o ia! Ce plan are Cîmpeanu ca să revoluționeze sistemul de învățământ

Sorin Cîmpeanu a explicat, la Digi 24, că media respectivă ar putea rămâne, totuși, în formula de admitere, dacă testarea standardizată se va dovedi un succes și va putea fi implementată în clasele din România, la nivel general.

Dialogul dintre Sorin Cîmpeanu și jurnaliștii Digi 24:

Jrunalist: Media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională?

Cîmpeanu: Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu.

Jrunalist: Poziția dumneavoastră care e?

Cîmpeanu: Mai degrabă, nu.

Jrunalist: Nu, pentru că există un factor subiectiv?

Cîmpeanu: În mod evident, până acum există un  factor subiectiv. În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair. Dar, dacă se dovedește că aceste evaluări standardizate au succes, dacă se dovedește că într-adevăr putem fi eficienți în dorința noastră de relevanță a acestor note, nu exclud nici posibilitatea de a fi luate în considerare.

Planul ambiţios al lui Sorin Cîmpeanu pentru învăţământul românesc: „Vom susţine apropierea dintre şcoală şi piaţa muncii, prin motivare”

Opţiunea de rămâne în România pentru a lucra şi studia trebuie să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Avem intenţia de a susţine această apropiere dintre şcoală, universitate şi piaţa muncii prin motivare. Ne gândim, poate, la o finanţare mai generoasă pentru cei care organizează învăţământ dual, inclusiv la nivel universitar. Prin învăţământ dual se înţelege perioada petrecută în universitate şi perioada petrecută în stagii în companii, în mediul privat, în mediul socio-economic, în viaţa reală.

Acest lucru va putea să răspundă mult mai bine aşteptărilor voastre de dezvoltare personală şi profesională, aşteptărilor societăţii şi pieţei muncii, acelei alegeri de a studia şi a rămâne în România sau în altă parte. Am fost, sunt şi voi rămâne susţinătorul dreptului de a alege pentru fiecare dintre voi. Vom face tot ceea ce putem pentru ca a rămâne să lucrezi şi să studiezi în România să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student. Sunt inamicul ideii de abordare în masă, pentru că ştiu că este o decizie care vă priveşte pe fiecare în parte”, le-a transmis Cîmpeanu studenţilor, la Congresul Studenţilor din România organizat la Palatul Parlamentului.