Medic acuzat de luare de mită, înlocuit în Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap

Un medic din Sălaj, acuzat de luare de mită pentru acordarea de pensii de invaliditate, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei judeţene de evaluare a persoanelor cu handicap ca urmare a demisiei sale. Consilierii judeţeni au votat miercuri în unanimitate, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o altă componenţă a întregii comisii.

29 ian. 2014, 11:12
Medic acuzat de luare de mită, înlocuit în Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap

„După demisia domnului doctor Paşca Mircea Sorin, care era şi preşedintele acestei comisii, a apărut necesitatea de a aproba din nou componenţa comisiei, în structura pe care o propunem şi anume: preşedinte – doamna doctor Florina Podar, membri – doctor dana Pop, Florina Breban, Mihaela Papai şi Alina Bârjac”, a declarat la şedinţa de miercuri Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului judeţean Sălaj, potrivit Agerpres.

Mircea Paşca este şi medic expert în cadrul Oficiului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din cadrul CJP Sălaj. Procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj îl acuză pe doctor că profitând de funcţia din cadrul Casei de Pensii acesta ar fi cerut mită în bani şi obiecte aproape de la fiecare pacient care îi trecea pragul, pentru încadrarea sau revizuirea gradului de invaliditate, cu consecinţa primirii unei pensii de invaliditate. Procurorii care cercetează acest caz au probat în doar 11 zile un număr de 125 de infracţiuni de luare de mită.

Deşi procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile, atât Tribunalul Sălaj, cât şi Curtea de Apel Cluj au decis cercetarea sa în stare de libertate.

În acelaşi caz sunt cercetate în libertate, pentru tăinuire, două asistente medicale, o altă asistentă de la o clinică privată fiind acuzată de dare de mită. Dacă infracţiunile de care este acuzat vor fi dovedite în instanţă, medicul riscă o pedeapsă cu închisoare de la trei la 12 ani.

În vârstă de 46 de ani, Paşca Sorin Mircea are atribuţii medicale în domeniul acordării de pensii de invaliditate din 1996 ca medic rezident şi din anul 2000 ca medic primar.