Medic ATI Floreasca: „După sărbători, vom vedea probabil o creștere a infectărilor”

Medic ATI Floreasca. Numărul pacienților în secțiile de terapie intensivă a rămas constant și, chiar dacă numărul de teste are variații mari de la o zi la alta, situația din spitale indică un tendință favorabilă a epidemiei în România.

01 ian. 2021, 20:57
Medic ATI Floreasca: „După sărbători, vom vedea probabil o creștere a infectărilor”
Radu Țincu se așteaptă însă, ca în următoarele 10 – 12 zile să se vadă o creștere a numărului de infectări

Medic ATI Floreasca. Radu Țincu a declarat la Digi24 că se așteaptă însă, ca în următoarele 10 – 12 zile să se vadă o creștere a numărului de infectări, ca urmare a sărbătorilor, dar că aceasta ar putea fi redusă.

Citeşte şi: Vaccin coronavirus. O persoană din Elveţia a murit la o săptămână după vaccinare

Medic ATI Floreasca, despre evoluţia pandemiei

A variat foarte mult numărul de teste zilnice, ceea ce face imposibilă analiza corectă, dar la ATI, a rămas constant numărul de pacienți internați. Nu am înregistrat creșteri ale pacienților care au nevoie de ATI, în condițiile în care în multe zone de focar spitalele erau supraaglomerate.

Discutăm de o evoluție ușor favorabilă, cel mai probabil ca urmare a respectării măsurilor de protecție. După sărbători, însă, peste tot se constată o ușoară tendință de creștere a infectărilor, care cel mai probabil se va manifesta și în România, pentru că în astfel de perioade, oamenii reduc din vigilență.

În 10 – 12 zile vom vedea probabil o creștere, nu mă aștept să fie semnificativă, pentru că oamenii au înțeles că măsurile sanitare simple pot țin în frâu pandemia„, a declarat Radu Țincu.

Citeşte şi: Mutaţiile noului coronavirus ar putea face inutil vaccinul. Avertismentul dr. Ţincu: „Riscăm să pierdem această armă”

Bilanţ coronavirus 1 ianuarie 2021

Aproape 1,8 milioane de oameni au murit, iar aproape 82 de milioane s-au îmbolnăvit de covid-19 la nivel global, anul trecut. 2021 începe cu speranţa că vaccinarea va eradica această pandemie sau măcar îi va diminua efectele.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat vineri 3.938 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 74 de persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 15.841 de la debutul pandemiei. La ATI sunt internaţi 1.111 de pacienţi.

Până astăzi, 1 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 636.201 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.938 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 435, urmat de Iaşi – 238, Ilfov  – 206 în celelalte judeţe, numărul cazurilor noi situându-se sub 200.