Medic cunoscut din Constanţa, mort după ce s-a infectat cu coronavirus

Un cunoscut medic din Constanța a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Mihai Horia Nicolae avea 68 de ani și era şeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Mangalia.

08 ian. 2021, 13:04
Medic cunoscut din Constanţa, mort după ce s-a infectat cu coronavirus

Un medic cunoscut din Constanţa a murit în 6 ianuarie după ce s-a infectat cu coronavirus. Mihai Horia Nicolae, în vârstă de 68 de ani, era şeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Mangalia.

„Colectivul Spitalului Municipal Mangalia anunţă cu adânca tristeţe trecerea în nefiinţă a cunoscutului medic ortoped, Horia Mihai Nicolae. Dispariţia prematură a colegului nostru este un adevărat şoc pentru lumea medicală din judeţul Constanta şi mai ales pentru Ortopedia dobrogeana.   La spitalul municipal Mangalia, dl. Dr. Nicolae activa de mai mulţi ani, timp in care a făcut efectiv minuni pentru pacienţii săi. În calitate de şef al Secţiei Ortopedie-Traumatologie, era mereu la datorie, îşi trata colegii şi pacienţii, deopotrivă, cu respect şi altruism. Întreg personalul Spitalului nostru transmite condoleanţe şi regrete eterne familiei îndurerate! Odihnă veşnică în lumea celor drepţi, dragul nostru coleg!“, au anunţat colegii medicului.

Citeşte şi: Autorităţile se pregătesc să înceapă a doua etapă a vaccinării. Ce categorii vor fi imunizate

Mihai Horia Nicolae era absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, promoţia 1978. A început ca medic specialist ortopedie-traumatologie din anul 1985 la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală de la Eforie Sud.

În decursul carierei profesionale a efectuat peste 10.000 de operaţii, dar cel mai mult se mândrea că a realizat prima endoproteză de şold în judeţul Constanţa, în 1987, potrivit adevarul.ro.