Medic de la ATI, mesaj pentru cei care nu găsesc cazare pentru minivacanță: „Sunteți norocoși. Unii nu găsesc cazare la ATI, iar alții se pregătesc de înmormântare”

Criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus devine din ce în ce mai dificil de gestionat, iar cadrele medicale fac zilnic apel la populație să dea o mână de ajutor prin respectarea măsurilor de protecție.

27 nov. 2020, 23:35
Medic de la ATI, mesaj pentru cei care nu găsesc cazare pentru minivacanță: „Sunteți norocoși. Unii nu găsesc cazare la ATI, iar alții se pregătesc de înmormântare”

Medic ATI: „Fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi”

Un medic rezident israelian, Amin Zahra, care s-a mutat în România în urmă cu mai mulți ani pentru a studia medicina, se află în prima linie și îi ajută pe medicii din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Timișoara să salveze vieți. Din nefericire, însă, acest lucru e din ce în ce mai greu de realizat, după cum el însuși mărturisește.

Amin Zahra, s-a mutat în urmă cu 10 ani la Timișoara pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie și a devenit între timp cetățean român. Medicul povestește mereu pe pagina sa de Facebook experiența lui de la ATI. În ultima postare a spus că tratează o adolescentă de 18 ani, care e în stare foarte gravă, deși nu suferă de alte boli.

„In fiecare zi drumul de la lucru spre casă a devenit unul plin de întrebări și gânduri… Oare cât o sa mai țină pandemia asta? Când o să revenim la normal? O să mai scăpăm de combinezoane, măști, mănuși… In același timp, gândul îmi fuge și la pacienții mei… Oare mâine, mai apuc să schimb o vorbă cu domnul/ doamna X, voi reusi să-l detubez pe Y?

Dacă gândul tău în momentul de față este unde o să-ți petreci minivacanța și singura problemă a ta este că locul tău preferat este ocupat, atunci te poți considera norocos, pentru că mulți nu-și găsesc cazare la ATI, iar restul se pregătesc de-o înmormântare. Am învățat că fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi. Așa că vă doresc să fiți sănătoși în drumul vostru spre a avea!”, a transmis medicul Amin Zahra.

Citiți și Ce se întâmplă cu slubjele de Crăciun anul acesta. Anunț de ultimă oră al secretarului general al Guvernului!

Citește și Mărturia cutremurătoare a unui pacient din România: „Îmi băgam hârtie igienică în ureche, să nu mă trezesc cu vreun gândac”


loading...