Medic ginecolog acuzat de MALPRAXIS pentru secţionarea vezicii urinare a unei femei

Sorin Manea, soţul unei femei din comuna gălăţeană Barcea, a depus plângeri la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi la Spitalul Anton Cincu din Tecuci, după ce un medic ginecolog i-a secţionat femeii vezica urinară şi ureterele în timpul unei operaţii de natură ginecologică.

16 mai 2014, 16:10
Medic ginecolog acuzat de MALPRAXIS pentru secţionarea vezicii urinare a unei femei

Potrivit bărbatului, a fost nevoie de patru operaţii şi două transferuri la alte două spitale, ca femeia să supravieţuiască, iar în acest moment, victima este la Spitalul Militar Central din Bucureşti, informează Agerpres.

„Am primit plângerea şi urmează să stabilim un expert, prin tragere la sorţi, un expert în ginecologie care să analizeze plângerea făcută”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

Managerul Spitalului Anton Cincu din Tecuci, Teodor Negru, a confirmat că în acest caz este în desfăşurare o anchetă internă. El a precizat că doctoriţa incriminată, Carmen Secară, nu poate fi contactată deoarece s-a învoit.

În schimb, a dat explicaţii şeful secţiei Ginecologie a Spitalului Tecuci, Assad Mohamed Fihmi, cel care a asistat la cea de-a doua operaţie făcută la Tecuci, când se încerca repararea erorii comise în prima intervenţie.

„Într-adevăr, a fost ciupită vezica urinară. Este o complicaţie care mai poate să apară la o astfel de intervenţie. Nu pot eu spune dacă i-a alunecat sau nu mâna doamnei doctor. Avem o anchetă în curs. Noi am încercat apoi să stabilizăm pacienta. Într-adevăr, în 25 de ani de carieră nu am întâlnit aşa ceva”, a precizat Assad Mohamed Fihmi.

Şi medicii de la Spitalul de Urgenţă Galaţi au recunoscut că pacienta adusă de la Tecuci şi transferată apoi la Spitalul Militar Central din Bucureşti era în stare gravă.

„Această pacientă a fost transferată de urgenţă de la Spitalul Tecuci la noi, având o complicaţie urologică apărută după o intervenţie în zona ginecologică. La nivelul de dotare al spitalului nostru a fost posibilă doar o rezolvare parţială a problemei. Pacienta a fost apoi transferată către un spital din Bucureşti pentru o rezolvare totală”, a declarat dr. Lucica Grigorică de Spitalul de Urgenţă Galaţi.