Un medic din Neamţ a fost prins în flagrant luând mită. Denunţătorul său a sunat la un call-center anticorupţie

Un medic din judeţul Neamţ a fost prins în flagrant luând mită. Denunţătorul acestuia a sunat la o linie telefonică de tip call-center anticorupţie.

25 sept. 2019, 07:56
Un medic din Neamţ a fost prins în flagrant luând mită. Denunţătorul său a sunat la un call-center anticorupţie

Suma de bani ar fi fost primită de la ruda unui pacient, în urma unei intervenţii chirurgicale efectuată de medicul respectiv.

„În data de 24.09.2019, ca urmare a unei sesizări primite la Call-Center Anticorupţie a Direcţiei Generale Anticorupţie – 0800.806.806, ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui medic, după ce a primit o sumă de bani de la aparţinătorul unui pacient, în urma unei intervenţii chirurgicale”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Medic din Cluj suspectat că a luat mită pentru a le facilita unor pacienţi obţinerea pensiei de invaliditate, sub control judiciar

În urma flagrantului, medicul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar faţă de acesta a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.