Medic reinfectat cu coronavirus la Spitalul judeţean Buzău

Potrivit Prefecturii Buzău, zilele acestea s-a înregistrat un caz de reinfectare cu noul coronavirus.

07 ian. 2021, 10:45
Medic reinfectat cu coronavirus la Spitalul judeţean Buzău

Medic reinfectat cu Covid 19. Un doctor din secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Buzău s-a reinfectat cu noul coronavirus, alţi 3 buzoieni îmbolnăvindu-se de două ori până acum cu COVID-19.

Conform autorităţilor de sănătate publică, este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a fost infectat prima dată pe 29 iunie 2020, iar  reinfectarea s-a produs  recent, diagnosticul fiind stabilit pe 4 ianuarie.
Buzoianul reinfectat este un medic care lucrează în secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Alţi trei buzoieni s-au reinfectat până acum cu noul coronavirus.

În judeţul Buzău, până la acest moment s-au vaccinat  anti COVID 620 de cadre medicale şi angajaţi din spitale, iar joi sunt programaţi să se imunizeze alte 250 de persoane.

Medicul Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a fost confirmat cu Covid-19 după ce se vaccinase în 27 decembrie

Nu este singurul medic reinfectat. Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a fost confirmat cu COVID-19, după ce s-a vaccinat, în 27 decembrie. „Anticorpii protectori daţi de vaccin apar abia la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecţia a apărut imediat după vaccinare. Protecţia, respectiv purtarea măştii şi spălatul pe mâini, păstrarea distanţei sociale, trebuie menţinută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii”, a explica Dorobăţ, care îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze.
Medicul Carmen Dorobăţ a declarat pentru News.ro că se simte bine şi că s-a izolat la domiciliu, alături de soţul său, confirmat de asemenea cu COVID-19.

„Nu am luat infecţia din spital. În spital ştiu să mă protejez. Euforia sărbătorilor ne face uneori să mai şi greşim. Eu m-am protejat mereu, nu ştiu cum de s-a întâmplat”, a afirmat Carmen Dorobăţ.

Vaccinul anti-COVID modifică ADN-ul? Explicaţia profesorului Streinu Cercel. „Un doctor nu poate să vorbească aşa. Sunt chestii care se fac în primii ani de facultate”