Medic reținut pentru luare de mită. Are 5.000 de euro salariu, dar cerea de la bolnavi miere, brânză și cașcaval

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută pentru 24 de ore pentru luare de mită. Deși are un salariu de 5.000 de euro, medicul le cerea pacienților săi miere, brânză și cașcaval.

20 ian. 2023, 19:00
Medic reținut pentru luare de mită. Are 5.000 de euro salariu, dar cerea de la bolnavi miere, brânză și cașcaval
Medic reținut pentru luare de mită

Are 5.000 de euro salariu, dar cerea de la bolnavi miere, brânză și cașcaval. Medicul Anca Ababneh Dumitrovici a fost reținut în noaptea de joi spre vineri, în urma unui flagrant organizat de ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava.

Citește și Medic acuzat că a provocat moartea a cinci pacienţi, reţinut în Bucureşti

Are 5.000 de euro salariu, dar cerea de la bolnavi miere, brânză și cașcaval

Polițiștii au descins joi la Spitalul Județean Suceava după ce un pacient a reclamat că i s-ar fi cerut mită. Astfel, în urma percheziţiilor, dar şi a audierilor şefa Secţiei de Oncologie, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută pentru 24 de ore și în cursul zilei de vineri a fost dusă în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii spun că șefa Secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava a primit în mod repetat de la pacienţii blonavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză.

În cursul zilei de joi, procurorii şi poliţiştii suceveni au constatat săvârşirea infracţiunilor flagrante de luare de mită şi de dare de mită în cadrul Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Mai mult, oamenii legii au efectuat percheziţii în incinta secției de Oncologie, dar şi la domiciliul unei persoane fizice.

”În perioada aprilie 2022 – 19 ianuarie 2023, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, medicul Anca Ababneh Dumitrovici, a pretins şi a primit diferite sume de bani, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei sau 50 de euro, dar şi diverse produse (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienţi bolnavi de cancer sau aparţinători ai acestora.

În sarcina inculpatei s-au reţinut 64 de acte materiale ale infracţiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în şapte zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022”, au transmis procurorii suceveni.

Citește și Mărturii șocante ale magistraților și polițiștilor hăituiți de Mircea Negulescu! „Inchizitorul Portocală” a fost achitat pe fond la Înalta Curte! Procurorul general Liviu Tudose: “Mi-a spus să îmi petrec noaptea pe preșul de la ușă, ceea ce s-a întâmplat… Doza triplă dintr-un medicament de inimă”. Șeful Poliției Locale: „Mi s-a solicitat să urmăresc judecători… Mi-a cerut să mă așez în genunchi și să cer iertare”