Medic român, desemnat cercetătorul anului 2021 pentru contribuţia la cercetarea schizofreniei

Medicul de origine română Sergiu Paşca, profesor asociat la Departamentul de Psihiatrie şi Ştiinţe Comportamentale de la Universitatea Stanford, a fost desemnat cercetătorul anului 2021 de Societatea internaţională de cercetare în domeniul schizofreniei (SIRS).

17 mart. 2021, 14:20
Medic român, desemnat cercetătorul anului 2021 pentru contribuţia la cercetarea schizofreniei

Sergiu Paşca, medic de origine română şi profesor asociat la Departamentul de Psihiatrie şi Ştiinţe Comportamentale de la Universitatea Stanford, a primit Award in Basic Science pentru contribuţia remarcabilă la cercetarea schizofreniei, a anunţat preşedinta SIRS Dame Til Wykes, citată de Agerpres.

Sergiu Paşca a dezvoltat unele dintre primele modele de boală prin derivarea neuronilor din celulele pielii prelevate de la pacienţii cu tulburări de neurodezvoltare genetică. Laboratorul său a aplicat aceste modele pentru a obţine informaţii noi despre fiziologia umană, evoluţia şi mecanismele bolii şi a sprijinit cercetătorii din întreaga lume în învăţarea şi implementarea acestor tehnici, explică SIRS pe site-ul său.

Citeşte şi: Adrian Marinescu: „Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Abia la finalul verii mă gândesc să fie un echilibru”

Pentru activitatea lui, Sergiu Paşca a primit mai multe premii anii trecuţi. El a studiat medicina în România, înainte de a se muta în Statele Unite.

Citeşte şi: Depresia postnatală, o adevărată boală. Povestea Mariei este cutremurătoare: „Sunt obosită, nespălată şi nu vreau să mai fiu aici”