Medic român din Suedia, avertisment privind tratamentele anti-covid de pe piaţa neagră: „Medicina de bloc poate ucide”

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, îi avertizează pe români că medicamentele folosite pentru tratarea covid-19, care sunt vândute pe piaţa neagră din România, pot fi fatale.

29 oct. 2021, 09:48
Medic român din Suedia, avertisment privind tratamentele anti-covid de pe piaţa neagră: „Medicina de bloc poate ucide”
Medic român din Suedia, avertisment privind tratamentele anti-covid de pe piaţa neagră: "Nu luați medicamente după ureche. Medicina de bloc poate ucide"

Medic român din Suedia, avertisment privind tratamentele anti-covid de pe piaţa neagră. Laura Ghibu face un apel către români să nu încerce să se trateze singuri de covid-19, folosind medicamentele de pe piaţa neagră.

Medic român din Suedia, avertisment privind tratamentele anti-covid de pe piaţa neagră

Laura Ghibu îi avertizează pe români că medicamentele vândute pe piaţa neagră pot fi fatale.

Citeşte şi Varianta Delta a coronavirusului se poate transmite cu uşurinţă de la persoane vaccinate la persoanele de contact din locuinţa lor

„La noi (n.r. în Suedia) nu există antivirale sau anticorpi monoclonali în farmacii. În România se vorbește foarte mult despre acest mit al țărilor din Vest în care toate aceste medicamente se găsesc la liber în farmacii. Nu este așa. Aceste antivirale, acești anticorpi monoclonali sunt încă în stadiu de cercetare. Deci orice tratament cu aceste medicamente este încă în stadiu experimental, iar medicii sunt cei mai capabili să decidă dacă acest medicament este potrivit pentru pacient sau nu. Vă rog din suflet, nu luați medicamente după ureche. Nu ascultați ceea ce vi se spune pe internet. Medicina de bloc care se practică acum în România poate ucide”, avertizează medicul, potrivit Antena 3.

Citeşte şi INSP, semnal de alarmă privind evoluţia pandemiei: 90% din cazurile noi de coronavirus sunt generate de VARIANTE îngrijorătoare

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 28 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 13.197 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.602.830 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre acestea, 7.711 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.