Medic român, mesaj ferm pentru cei care încearcă să-i ofere „atenții”: „Nu mă mai jigniți oferindu-mi bani, ciocolată, carne, ouă, țuică”

La români a devenit un obicei nelipsit să meargă la medic și să dea bani pentru a fi tratați cu mai multă atenție. Unii medici reacționează bine la astfel de practici, alții se simt jigniți și condamnă ferm gestul pacienților lor.

30 nov. 2022, 13:37
Medic român, mesaj ferm pentru cei care încearcă să-i ofere „atenții”: „Nu mă mai jigniți oferindu-mi bani, ciocolată, carne, ouă, țuică”

Un medic de la Spitalul Județean Satu-Mare le-a transmis un mesaj, prin intermediul Facebook, pacienților lor, rugându-i să nu îi mai dea „atenții”. Medicul Cristian Costea a catalogat oferirea de cadouri cadrelor medicale ca fiind ilegală și imorală.

Medic român, mesaj ferm pentru cei care încearcă să-i ofere „atenții”

„Pe această cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și VĂ ROG, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun de la bani la ciocolată, carne, ouă, țuică (și aveți imaginație bogată) după ce v-am văzut pe dumneavoastră că pacient sau pe cineva din familia dumneavoastră, indiferent unde, în sistemul de stat sau privat! După cum bine știți tratamentul și investigațiile în Spitalul de stat sunt GRATUITE și în sistemul privat le plătiți la adevărată lor valoare de cele mai multe ori, deci nu îi nevoie să mai fiți și “atenți”!!”, a scris medicul sătmărean, pe Facebook.

Citește și Virgil Musta, trimis în judecată de procurorii DNA. Cum a ajuns medicul să prejudicieze Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara cu 12.173 de lei

Legea este una pentru toți, spune dr Cristian Costea, care încearcă să le explice oamenilor că medicii trebuie să se comporte la fel cu toți pacienții.

„AM CONȘTIINȚĂ și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… iubesc ceea ce fac, dar vă rog nu mă obligați să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luați lucrurile acasă! Am tot ce îmi trebuie și dacă nu am o să muncesc și mai mult că să am ceea ce îmi doresc, la fel că voi toți!

Știu ce înseamnă să nu ai (chiar știu!!!) și am început să cunosc și ce înseamnă să ai! Dacă fac anumite proceduri și la clinica privată și nu vi le pun să le plătiți nu trebuie să va simțiți datori… spuneți un „Mulțumesc” și îmi este suficient…Dumnezeu mi-a dat întotdeauna mai mult înapoi…El știe de ce!! Mai bine insistați pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune atât pentru noi cât și pentru voi, pentru aparate mai performante”, a mai scris medicul gastroenterolog pe Facebook.

Citește și Criza medicamentelor se adâncește. Dragoș Damian (Terapia Cluj): „Sunt interese foarte mari ca România să rămână fără fabrici de medicamente”