Medicament anti-covid autorizat în SUA. Donald Trump l-a primit deja

Autoritățile de Reglementare din SUA au acordat autorizație de utilizare de urgență pentru un medicament cu anticorpi dezvoltat de compania Eli Lilly & Co, în vederea tratării cazurilor ușoare și moderate de COVID-19.

10 nov. 2020, 16:11
Medicament anti-covid autorizat în SUA. Donald Trump l-a primit deja

Tratamentul dezvoltat de Eli Lilly constă într-o doză unică şi puternică de anticorpi. Ca şi structură, seamănă cu tratamentul pe care şi Donald Trump l-a primit, pornind de la un cocktail de anticorpi. Autorizația oferă medicilor o opțiune de abordare a virusului la pacienții cu risc ridicat, înainte de a fi suficient de bolnavi pentru a necesita spitalizare.

Chris Christie, fostul guvernator New Jersey, este unul dintre beneficiarii tratamentului cu medicamentul dezvoltat de Eli Lilly. Guvernatorul a fost depistat cu infecţie SARS-CoV-2 în această toamnă şi vaccinul cu anticorpi i-a fost administrat de urgenţă, în faza incipientă a bolii. Alte tratamente care au primit aprobarea FDA, cum ar fi plasma convalescentă şi remdesivirul antiviral al Gilead Sciences Inc., sunt destinate utilizării la pacienţii grav bolnavi.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat tratamentul experimental, numit Bamlanivimab, pentru utilizarea medicamentului împotriva formelor uşoare şi moderate de COVID-19, inclusiv la cei cu vârsta de 65 de ani şi peste şi la pacienţii copii, scrie Bloomberg.

Compania farmaceutică a transmis că Bamlanivimab ar trebui administrat „cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv şi în termen de 10 zile de la apariția simptomelor”. Eli Lilly va începe să livreze imediat medicamentul cu anticorpi către AmerisourceBergen Corp., care o va distribui conform instrucțiunilor guvernului SUA. Americanii nu vor plăti nimic pentru medicament, a anunţat Eli Lilly.