Medicament nou pentru românii cu depresii severe. 15 pacienți beneficiază de tratamentul de 3.000 euro pe lună

15 români care suferă de o formă gravă de depresie beneficiază de un tratament nou pentru această boală. Costul acestui tratament inovativ se ridică la 3.000 de euro pe lună.

11 oct. 2023, 13:41
Medicament nou pentru românii cu depresii severe. 15 pacienți beneficiază de tratamentul de 3.000 euro pe lună

Medicul Eduard Moţoescu, director medical al Spitalului ”Obregia” din Capitală, a declarat că 15 pacienți din România, diagnosticați cu forme grave de depresie, beneficiază de un tratament inovativ.

”Medicamentul a ajuns, avem primii pacienţi care au fost trataţi cu acest medicament. programul este la început. Sunt la nivelul acesta fonduri disponibilizate pentru 15 pacienţi. Sperăm să existe continuitate în acest program, este un tratament foarte costisitor, de aceea nădăjduim să existe această continuitate pentru că pacienţi ar fi, cei care ar putea să beneficieze de pe urma acestui tratament”, a declarat medicul Eduard Moţoescu, marţi seară, la Medika TV.

Citește și: Părintele Calistrat aruncă bomba despre depresie! ”Nu există nebun! Astea sunt termene inventate”

Din păcate, pentru că este prea scump, numărul celor tratați este limitat, deși nevoie de acest produs au mult mai mulți bolnavi.

”Costul acestui medicament este unul prohibitiv pentru majoritatea cetăţenilor, este în jur de 3.000 de euro pe lună. Se foloseşte acest tratament în tulburări rezistente la tratamentele pe care le foloseam până în momentul acesta şi este indicat pentru a nu se ajunge la modalitatea terapeutică ultimă pe care noi o folosim, care are anumite riscuri legate de anestezierea pacienţilor, de starea fizică a acestora”, a mai spus medicul.

Citește și: Stephan Pelger s-a spânzurat! Celebrul designer suferea de depresie

Numărul pacienților care ar trebui să beneficieze de acest medicament este însă mult mai mare.

”Anual de acest medicament ar trebui să beneficieze aproximativ 350 de pacienți. Este o agravare a formelor de depresie și o creștere a numărului celor care suferă de această boală” a mai explicat dr. Eduard Moțoescu.