Medicamente care îţi afectează vederea

Numeroase medicamente pot afecta ochii şi vederea, unele dintre ele cu efecte grave, ireversibile chiar. Uite câteva medicamente care îţi afectează vederea.

06 aug. 2014, 11:27
Medicamente care îţi afectează vederea

Cortizonul – risc de cataracta

Administrarea de cortcoide pe cale orala poate duce la agravarea unui herpes al corneei sau a anumitor patologii ale fundului ochiului. Poate aparea tensiune oculara marita, dupa doar cateva zile de administrare, iar tratamentele pe termen lung pentru bolile cronice, pot duce la cataracta.

Niciodata nu ar trebui sa iei cortizon fara reteta.

Plaquenil – afectarea retinei

Plaquenilul este un medicament prescris in caz de poliartrita reumatoida. El poate afecta in mod iremediabil retina. Complicatiile retiniene depind de profilul fiecarui pacient si de dozele de administrare. In cel mai rau caz, tratamentul pe mai multi ani cu Plaquenil poate duce la orbire. Cei care urmeaza un tratament cu Plaquenil pe termen scurt pot avea vedere incetosata sau sensibilitate la lumina, simptome care dispar odata cu incetarea tratamentului.

Orice persoana care face un tratament cu Plaquenil trebuie sa faca un control oftalmologic la fiecare 3 luni in primul an de tratament si la fiecare 6 luni in urmatorii ani. De fiecare data este necesar un bilant functional complementar (camp vizual, electroretinograma).

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Combinaţii PERICULOASE de medicamente