Medicamente noi pentru afecţiuni oncologice, pe lista de compensate şi gratuite

Şapte medicamente noi pentru afecţiuni oncologie pentru care nu există alternativă terapeutică vor intra pe lista de compensate şi gratuite.

10 sept. 2015, 15:39
Medicamente noi pentru afecţiuni oncologice, pe lista de compensate şi gratuite

Cele şapte medicamente pentru diverse afecţiuni oncologie vor intra din acest an pe lista de compensate şi gratuite.

La finalul lunii aprilie 2015, şapte molecule fără alternative terapeutică pentru afecţiunile ocologice au primit decizie pentru intrarea condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite. Pentru două dintre aceste medicamente, care se utilizează în tratamentul cancerului pulmonar şi sarcomul de ţesuturi moi, au fost deja încheiate contracte cost-volum în data de 2 septembrie„, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Citeşte şi Bolnavii de hepatită C vor beneficia şi de terapia fără interferon. CNAS va deconta numai cazurile cu rezultat

Bănicioiu a precizat că pentru un medicament care se administrează în tratamentul melanomului malign s-a finalizat procesul de negociere şi urmează încheiarea contractului cost-volum, iar pentru alte patru medicamente procesul de negociere se încheie joi. Totodată, două dintre medicamente sunt utilizate în tratamentul cancerului de prostată, iar celelalte două în tratarea melanomului malign.

Şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a spus că vorbim de un tip nou de contract pe care l-a negociat CNAS.

Este o noutate şi pentru CNAS acest tip de contract. Am urmărit ca procesul de negociere să fie echitabil şi transparent pentru toţi participanţii la procesul de negociere. Pe parcursul acestui proces am avut consultări cu Consiliul Concurenţei în vederea respectării cadrului de reglementare în domeniul practicilor concurenţiale. Interesul nostru a fost ca prin încheierea acestor contracte să asigurăm pacienţilor accesul la tratamente inovatoare„, a declarat Vasile Ciurchea.

Citeşte şi Mai multe tipuri de medicamente, retrase de pe piaţă. Ginkgo Biloba, scoasă de pe lista compensatelor VIDEO