MEDICAMENTE pe care să nu le dai NICIODATĂ bebeluşului

Orice părinte se teme de momentul în care puiul lui se îmbolnăveşte. Adesea, în încercarea de a-şi ajuta micuţul, părinţii fac însă unele greşeli, o parte dintre ele cu consecinţe serioase. Una dintre aceste greşeli este administrarea medicamentelor "după ureche", fără consultul şi avizul medicului. Iată de ce e bine să întrebi întotdeauna pediatrul înainte de a-i da pastile copilului tău, cu atât mai mult în primii ani de viaţă.

09 oct. 2014, 19:39
MEDICAMENTE pe care să nu le dai NICIODATĂ bebeluşului

Bebelusii sunt cu precadere mai vulnerabili la efectele secundare produse de medicamente, asa incat gandeste-te de doua ori inainte de a-i da pastile, chiar daca sunt fara reteta sau medicamente naturiste.

Cand micutul tau e bolnav, e bine sa mergi cu el la medic, indiferent daca simptomele iti par sau nu grave. Chiar si o raceala banala e bine sa fie tratata numai cu medicamentele indicate de pediatru. Poate cea mai mare greseala a parintilor este sa le administreze copiilor, in astfel de cazuri, medicamente pe care le iau si ei. Poate fi vorba de un simplu analgezic sau de un remediu pentru raceala:

– pastilele destinate adultilor nu sunt potrivite pentru copii!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Când suni pediatrul şi ce îi spui