Medicamentele se ieftinesc cu 20%. Vezi lista cu noile preţuri

Prețurile la medicamente scad cu 20% începând de la 1 iulie, când va intra în vigoare şi noul Catalog Naţional al Medicamentelor.

01 iul. 2015, 08:12
Medicamentele se ieftinesc cu 20%. Vezi lista cu noile preţuri

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a anunțat că România va avea cele mai ieftine medicamente din Europa, noile prețuri fiind trecute în Catalogul Naţional al Medicamentului.

„De la 1 iulie, România trece practic la cel mai mic preț european, așa cum este normal, ținând cont și de prevederile și reglementările ordinelor de ministru, așa cum confirmă și contextul socio-economic pe care România îl traversează. Prețurile aici nu pot fi similare prețurilor din țările cu alte PIB-uri mult mai puternice decât țara noastră. Au fost purtate discuții și cu Comisia Europeană, cu partenerii internaționali în totalitate — FMI, CE—, cu asociațiile de producători, asociațiile de distribuitori, cu lanțurile de farmacii, ca să asigurăm distribuția și să nu avem deficiențe în aprovizionare și în accesul pacienților către medicamente”, a declarat Bănicioiu.

VEZI AICI NOILE PREŢURI LA MEDICAMENTE

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat cã se vor găsi în continuare medicamente din toate ariile terapeutice și că exportul paralel va fi combătut prin sancțiuni drastice.

De partea cealaltă însă Dragoș Damian, Președintele Asociației Producătorilor de medicamente Generice, susține că odată cu reducerea prețurilor există riscul ca 1200 de medicamente ieftine să dispară de pe piață deoarece ele nu vor mai fi rentabile pentru producători. Asta după ce alte 900 au dispărut deja.

Ieftinirea medicamentelor de la 1 iulie ar putea duce la DISPARIŢIA a 1200 de pilule