Medicii, atacaţi cu brutalitate de rudele victimelor răpuse de Covid. Situaţia din India a scăpat de sub control VIDEO

Medicii din India sunt atacați de rudele victimelor coronavirusului, iar furia cetăţenilor creşte, în condiţiile în care sistemul de sănătate pare să se prăbuşească sub presiunea valului doi al pandemiei.

27 apr. 2021, 23:53
Medicii, atacaţi cu brutalitate de rudele victimelor răpuse de Covid. Situaţia din India a scăpat de sub control VIDEO

Într-o filmare suprinsă de camerele de supraveghere ale unui spital din capitala New Dehli se poate observa cum medicii şi agenţii de securitate sunt atacaţi de un grup de bărbați, cu un băț mare din lemn, după un bărbat în vârstă de 67 de ani a murit în sala de așteptare, deoarece nu mai erau disponibile paturi la ATI, potrivit Daily Mail.

Conducerea spitalul Apollo, unde s-a produs incidentul, a relatat că mai mulţi medici au fost răniți în luptă, dar au trebuit să se întoarcă imediat la serviciu din cauza numărului de pacienți care au nevoie de tratament.

Insidentul de marţi nu este însă unul singular. Într-o altă filmare, de săptămâna trecută, medicul Siddhant Totla, în vârstă de 25 de ani, a fost lovit cu pumnii, cu picioarele de rudele unui bărbat de 65 de ani care a murit tot de Covid.

Citeşte şi India a înregistrat într-o zi tot atâtea infectări cât România în ultimele trei luni. Şeful OMS: „Situaţia e mai mult decât sfâşietoare”

Copleșite și rămase fără resurse, unele spitale refuză pacienții care nu vin cu buteliile de oxigen de acasă. Familiile bolnavilor sunt nevoite să cumpere butelii de oxigen de pe piața neagră la prețuri foarte mari. „L-am adus pe tatăl meu aici, dar nu sunt paturi. Sunt oameni pe holuri, întinși pe jos. Primele întrebări pe care ți le adresează este dacă ai testul PCR și dacă ai cilindru de oxigen. Am crezut că asta îți asigură spitalul„, a declarat fiica unui pacient. Situaţia este confirmată de medici, un director de spital din capitala New Delhi declarând resemnat: „Dacă cineva moare aici, știi că a murit pentru că nu a fost oxigen pentru el. Nu pot descrie ce simțim. Îți vine să plângi, te simți neputincios„.

Citeşte şi Morţi de Covid, incineraţi în parcare. India nu mai face faţă deceselor cauzate de coronavirus

Marţi au fost raportate 323.000 de cazuri noi de infectări cu virusul SARS-COV-2 şi 2.700 de decese noi.

Imagini cu atacul de la Spitalul Apollo: