Medicii atrag atenţia! Ce se întâmplă cu FEMEILE care poartă TANGA

Deşi acest tip de lenjerie nu mai este la modă, chiloţii tanga sunt în topul preferinţelor femeilor. Ceea ce multe femei nu ştiu este că genul acesta de lenjerie intimă poate dăuna sănătăţii mai mult decât credem. Citeşte mai jos ce se ascunde, de fapt, în spatele „snuruleţului”.

18 mai 2016, 13:31
Medicii atrag atenţia! Ce se întâmplă cu FEMEILE care poartă TANGA

Şnurul dintre fese atinge zona intimă a corpului şi se mişcă astfel încât facilitează răspândirea bacteriilor din zona anusului spre zona vaginală.

Cea mai des întâlnită este bacteria E-coli (Escherichia Coli), dar există şi altele, poate chiar mai periculoase, care se tratează cu antibiotic.

“Chiloţii tanga pot fi folosiţi ocazional, la o ţinută deosebită sau atunci când vrem să ne impresionăm partenerii şi atât. În rest, lenjeria din bumbac este cea mai sănătoasă. Pănglicuţa dintre fese contribuie la migrarea microbilor şi favorizează transpiraţia. Flora din sfera anală migrează şi pot apărea infecţii vaginale şi urinare. Tanga pot traumatiza hemorizii externi, pot declanşa sângerarea acestora”, a explicat doctorul Adina Boca, medic primar obstetrică-ginecologie. 

Specialiştii nu recomandă nici lenjeria din dantelă, un material care reţine microbii şi favorizeză dezvoltarea unor infecţii. În perioada menstruaţiei, trebuie să purtăm doar lenjerie clasică din bumbac.

Nici pe plajă nu e indicat să purtăm tanga deoarece aceştia reţin umezeala şi flora bacteriană se dezvoltă.

Chiloţii tanga sunt absolut interzişi în cazul gravidelor.

“Gravidele au imunitatea uşor scăzută, pot contacta infecţii mult mai uşor. În timpul sarcinii apar probleme hemoroidale care pot fi agravate prin folosirea acestei lenjerii. Nu aş merge atât de departe cu supoziţii de favorizarea cancero-rectală, dar nici infecţiile nu sunt de neglijat”, a precizat medicul Adina Boca. În dobândirea infecţiilor urinare şi vaginale are un rol important şi factorul genetic, predispoziţia pentru astfel de afecţiuni. “Am văzut prostituate cu un col perfect curat şi măicuţe pline de infecţii”, spune medicul.

Sursa jurnalmm.ro