Medicii avertizează: Tinerii pot face accidente vasculare cerebrale din cauza infecţiei cu coronavirus

Medicii americani avertizează că noul coronavirus poate cauza accidente vasculare cerebrale în rândul persoanelor tinere, chiar dacă nu au condiții preexistente.

23 apr. 2020, 16:24
Medicii avertizează: Tinerii pot face accidente vasculare cerebrale din cauza infecţiei cu coronavirus

Dr. Thomas Oxley, neurochirurg la Mount Sinai Health System din New York, a povestit despre cinci cazuri tineri care au făcut accident vascular cerebral din cauza infecţiei cu coronavirus. Este vorba despre persoane care prezentau simptome ușoare sau chiar erau simptomatice.

„Virusul cauzează cheaguri în arterele mari, iar asta duce la accidente vasculare grave”, spune neurochirurgul american, care adaugă că „rapoartele noastre arată o creștere de șapte ori mai mare a incidenței AVC-urilor apărute brusc în rândul pacienților tineri, în ultimele două săptămâni”, scrie cnn.com.

Majoritatea pacienților nu aveau un istoric medical și aveau simptome minore, iar doi dintre ei chiar au ezitat să sune la ambulanță.

Un accident vascular ce apare în cadrul unei artere poate cauza leziuni extrem de grave dacă nu este tratat imediat. Celulele creierului mor atunci când fluxul sanguin este întrerupt, iar cu cât este vasul blocat mai mult, cu atât este mai sever impactul asupra creierului.

Pe perioada pandemiei de coronavirus medicii recomandă oamenilor să sune la numerele de urgenţă chiar dacă au simptome uşoare. În acest fel pot evita situații mult mai grave.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. OMS avertizează: Soarele nu distruge virusul, dar ne poate afecta sănătatea