Medicii de familie anunţă că vor continua protestele: "Serviciile medicale decontate de casele de asigurari nu vor mai fi acordate"

Publicat: Vineri, 29 Decembrie 2017 15:30 // Actualizat: Vineri, 29 Decembrie 2017 18:56 // Sursa: romaniatv.net

Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţionala a Patronatelor Medicilor de Familie anunţă că medicii vor continua protestele întrucât nu s-a găsit nicio soluţie pentru revendicările lor.

Medicii de familie constată că nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care protestează de mai bine de o lună. Aceştia ameninţă nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari până când solicitarilor lor vor fi luate în seama.

"Debirocratizarea este doar un deziderat, nimic din ce s-a propus pentru ca pacientilor sa le fie mai usor in sistem nu este nici macar inca la nivel de proiect.

Finantarea asistentei medicale primare a fost tratata cu maruntisuri, suma alocata prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativa fata de nevoile reale ale cabinetelor pentru ca pacientii sa poata beneficia de servicii medicale de calitate.
Dreptul la vacanta al medicilor de familie continua sa fie doar o promisiune, nefiind gasita o solutie.

Suplimentarea fondurilor pentru buna funcționare a centrelor de permanenta este inca doar o promisiune.

Medicii de familie îi răspund ministrului Sănătăţii: Până acum nu am primit decât intenţii de rezolvare

Pe langa toate acestea, in ultimele zile medicii au fost intimidati si amenintati de catre casele judetene de asigurari de sanatate, pentru a asigura depunerea unor cereri fara valoare, neprevazute in contract si pentru semnarea actelor aditionale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fara ca pana acum aceste proceduri sa fi fost clamate ca ilegale, asa cum suntem amenintati acum!

Este hilar sa ameninti ca medicii de familie vor fi imediat inlocuiti, in conditiile crizei grave de personal si a incapacitatii caselor de a asigura macar medici inlocuitori!

In aceste conditii continuam sa fim indreptatiti sa ne cerem drepturile si sa refuzam semnarea actelor aditionale.
Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari pana cand solicitarilor lor vor fi luate in seama!", precizează medicii într-un comunicat de presă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H