Medicii de familie îşi fură pacienţii între ei. Unul l-a trecut pe lista sa chiar pe fiul unui alt doctor

Un medic de familie din Galaţi este acuzat că a furat pacienţii altor medici de familie. Este vorba despre 60 de persoane pe care doctoriţa acuzată i-ar fi mutat abuziv pe lista ei, folosindu-se de baza de date a spitalului judeţean unde lucrează la urgenţe. Doctoriţa a fost descoperită după ce a făcut o greşeală fatală: i l-a furat unui medic de pe listă chiar pe fiul său.

03 iul. 2015, 11:16
Medicii de familie îşi fură pacienţii între ei. Unul l-a trecut pe lista sa chiar pe fiul unui alt doctor

Furtul de pacienţi a ieşit la iveală după ce un medic de familie din Galaţi a descoperit că fiul său nu mai figurează pe lista personală de pacienţi, informează România TV. Ulterior a descoperit că îi lipsesc mai mulţi.

„Primul lucru pe care l-am observat este ca fiul meu de 16 ani. Nu mai este pe lista mea de pacienti. Era luat de pe lista mea de pacienti de catre doctorita Ciubotaru Cerasela. Erau luna trecuta noua pacienti care mi-au fost luati de doctorita in mod abuziv, fara consimtamantul pacientului”, a declarat medicul Narcisa Bezman. 

Citeşte şi Cioban bătut şi lăsat să moară în CHINURI la Galaţi. Cadavrul, dezgropat de câini VIDEO

60 de pacienţi ar fi fost furaţi de pe listele mai multor medici de familie. Doctoriţa are însă pe lista ei o mie de pacienţi pentru care nu a depus la Casa de Asigurări dovada transferurilor.

„Din iunie am primit mai multe reclamatii de la pacienti, ca s-au trezit pe alte liste. Medicul respectiv nu a putut sa ne prezinte nicio cerere de transfer”, a declarat lena Vrabie, preşedinte CJAS Galaţi. 

Pentru a-şi mări lista de pacienţi, doctoriţa s-ar fi folosit de baza de date a spitalului judeţean, acolo unde lucrează la urgenţe.

„Doamna doctor este de foarte mult timp, cred ca are 10 ani de cand lucreaza la UPU. A avut abateri disciplinare care au fost sanctionate de catre spital”, a declarat DUmitru Titea, consilier juridic la Spitalul de Urgenţă Galaţi. 

Citeşte şi Nu ai primit cardul de sănătate? Află AICI dacă a fost emis

Doctoriţa a mai fost cercetată după ce a dat medicamente unui pacient al spitalului în afara programului de lucru. De asemenea, în prezent este acuzată că ar fi dat concediu medical unui pacient fără să îl consulte. Doctoriţa riscă să îşi piardă dreptul de a practica medicină de familie timp de cinci ani.