Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, acuzaţi de MALPRAXIS după ce un bebeluş a murit în spital VIDEO

Medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu le sunt aduse acuzaţii grave. Un bebeluş de doar două luni a murit în spital, iar părinţii susţin că micuţul nu a fost bine tratat după ce ar fi luat o infecţie intraspitalicească, informează România TV. Medicii spun însă că băieţelul se născuse cu mai multe malformaţii care i-au fost fatale.

26 sept. 2014, 21:01
Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, acuzaţi de MALPRAXIS după ce un bebeluş a murit în spital VIDEO

Bebeluşul s-a născut în iunie şi a ajuns pentru prima dată la spital la o lună şi jumătate cu probleme digestive. A fost externat după două zile, însă părinţii l-au adus din nou la spital după doar o zi. Oamenii spun că micuţul a fost transportat împreună cu un copil care suferea de o boală contagioasă, apoi a luat şi un virus intraspitalicesc.

„Mai era şi o mamică în maşină cu un copil despre care zicea că are o infecţie pulmonară. Deplasarea s-a făcut cu acel copil cu infecţie pulmonară”, a spus Marieta Ştefănuţ, mama copilului.

Citeşte şi REVOLTĂTOR! Părinţii bebeluşului născut mort trebuie să plătească pentru a afla dacă cazul este malpraxis

Părinţii spun că analizele făcute imadiat după venirea pe lume a micuţului au arătat că este perfect sănătos. Medicii spun însă că bebeluşul a murit din cauza unor malformaţii pe care le avea din naştere.

„Afecţiunile survin pe un teren handicapat, constând în asocierea mai multor malformaţii congenitale vizând cordul, aparatul respirator şi sistemul osos”, a declarat Alina Cozac, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Autorităţile fac acum o anchetă pentru a afla exact în ce condiţii a murit bebeluşul.

Citeşte şi Un bebeluş a murit la o zi după externare. Părinţii îi acuză pe medici de malpraxis