Medicii din Bulgaria, printre principalii sceptici cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19. Doar 20% sunt vaccinaţi!

Asparuh Iliev, coordonatorul laboratorului din cadrul Universităţii din Berna, a declarat că medicii din Bulgaria se numără printre principalii sceptici cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19.

23 iun. 2021, 18:02
Medicii din Bulgaria, printre principalii sceptici cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19. Doar 20% sunt vaccinaţi!

Medicii din Bulgaria, printre principalii sceptici cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19. „Uniunea Medicilor din Bulgaria (BLS) trebuie să-şi strângă rândurile. Este inadmisibil ca printre medici să există doar 20% de persoane vaccinate. Este foarte trist şi suntem campioni în acest sens. Nu am nicio explicaţie şi pentru mine este ciudat acest lucru”, a declarat Asparuh Iliev.

Medicii din Bulgaria, printre principalii sceptici cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19

Legat de cercetările recente efectuate de un laborator din Bulgaria asupra anticorpilor după infectarea cu virusul SARS-CoV-2, care arată că 43% din populaţia bulgară a avut contact cu coronavirusul, renuminitul doctor a menţionat că nu se poate conta pe astfel de date. Acesta susţine că studiul ar trebui să cuprindă persoanele care nu au apelat la laborator din cauza suspiciunilor că sunt bolnave sau au o altă problemă de sănătate. Numărul ascuns al celor care au contractat virusul poate fi stabilit din probe aleatorii de la persoane care nici măcar nu au ştiut că sunt bolnave.

Valeriu Gheorghiţă: „Este perioada de acalmie dintre valuri. Tulpina Delta are o rată crescută de atac”

„Mă tem foarte mult că viitoarele alegeri ne vor pune în situaţia ca anumite partide care folosesc conceptul şi strategia anti-COVID şi anti-vaccin ca bază a campaniei lor electorale să aibă o abordare destul de neserioasă a bolii, iar acest lucru va fi o problemă la toamnă şi iarnă. Pentru ca rezultatul să fie reprezentativ, este necesar să fie studiat un anumit număr de persoane din toate regiunile ţării. Pentru a şti cu adevărat cât de mult suntem ameninţaţi de următorul val, este necesar ca acest studiu să fie realizat conform tuturor regulilor”, a declarat Asparuh Iliev.


loading...
Partenerii noștri