Medicii din prima linie primesc a doua doza a vaccinului COVID. ”Se vede luminița de la capătul tunelului”

Cadrele medicale din România primesc imunizați la debutul campaniei de vaccinare primesc rapelul. Aceștia susțin că presiunea pe sistemul sanitar devine mai suportabilă.

17 ian. 2021, 09:13
Medicii din prima linie primesc a doua doza a vaccinului COVID. ”Se vede luminița de la capătul tunelului”

Medicii din prima linie primesc a doua doza a vaccinului COVID. Printre primele persoane care au primit rapelul se numără și doctorul Florin Roșu, noul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași, după condamnarea lui Carmen Dorobăț pentru luare de mită.

Citește și: Prima instituţie din România care îi sancţionează pe cei care se opun vaccinării. „Studenţii care refuză să se injecteze nu vor avea voie în spital”

Cadrul medical susține că după începerea campaniei de vaccinare, presiunea pe sistemul sanitar a devenit mult mai suportabilă. „Privesc vaccinul ca pe o mare realizare. Suntem pregătiți pentru orice. Începe să se vadă, cum spunem noi romanii, luminița de la capătul tunelului”, a spus Dr. Florin Rosu, la Digi 24.

Medicii din prima linie primesc a doua doza a vaccinului COVID. De asemenea, managerul spitalului a precizat că acum, când medicii vaccinați la început primesc rapelul, un număr de alte aproximativ 50-60 de persoane s-au programat pentru prima doză de vaccin. Rapelul primelor cadre imunizate vine cu debutul celei de-a doua etape a vaccinării.

Limba COVID – un nou simptom al coronavirusului

Pacienții recent infectați cu noul coronavirus au avut o serie de infecții bucale, arată ultimele studii legate de coronavirus. Pacienții recent infectați cu noul coronavirus au avut o serie de infecții bucale, arată ETimes, alte simpome ale Covid 19 fiind durerile de spate şi chiar sughiţul.

Limba COVID poate provoca infecții grave în interiorul gurii. Numărul simptomelor COVID-19 s-a extins și a continuat să crească de la izbucnirea virusului mortal în urmă cu 9 luni. Deși, febra, oboseala și tusea uscată sunt unele dintre cele mai predominante semne ale SARs-COV-2, un simptom rar și „ciudat” a fost stabilit în rândul pacienților cu COVID-19, în ultima perioadă.

Potrivit unui epidemiolog de la King’s College din Londra, profesorul Tim Spector, unul dintre semnele de avertizare neobișnuite ale COVID-19 s-ar putea dezvolta în gură. Acesta a susținut că există o creștere semnificativă a pacienților cu COVID-19 care suferă de infecții la nivelul bucal, cum ar fi limba acoperită sau „limba COVID”, așa cum o numește el.