Medicii lui Cioabă din Antalya: Nu am cerut 350.000 de dolari pentru spitalizare

Medicii de la Spitalul Universitar din Antalya au precizat că suma de 350.000 de dolari, pe care familia lui Florin Cioabă susţine că ar trebui să o achite, reprezintă suma în cazul în care regele romilor ar fi fost internat pentru o luna de zile, dar şi banii pentru alte intervenţii, informează România TV. Potrivit medicilor din Turcia, suma pentru spitalizare a lui Florin Cioabă abia acum este calculată.

19 aug. 2013, 07:33
Medicii lui Cioabă din Antalya: Nu am cerut 350.000 de dolari pentru spitalizare

Moartea regelui romilor, Florin Cioabă, a declanşat mai multe controverse. În presă au apărut informaţii potrivit cărora Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al ţiganilor, a declarat că familia sa vrea să ceară ajutor de la statul român pentru plata facturii la Spitalul Universitar din Antalya, aceasta ridicându-se la suma de 350.000 de dolari.

Apoi, Dorin Cioabă a revenit şi a spus că nu a cerut niciun moment bani de la statul român, ci sprijin consular pentru întocmirea actelor necesare repatrierii.

Totodată, medicii de la Spitalul Universitar din Antalya au precizat că factura spitalizării nu a fost încă emisă, iar că serviciile medicale nu se ridică la 350.000 de dolari.

Şi Mihai Ilarie, vărul lui Florin Cioabă, a declarat, la România TV, că este o neînţelegere şi că nu a fost vorba despre suma de 350.000 de dolari, în cazul spitalizării.

„Este o informaţie eronată. Cei de la spital au zis că nici nu au emis o factură de asemenea avengură. Fiul îndurerat să se ocupe de părintele lui. Noi ştim de câteva mii de dolari, 3, 4, 5.000 de dolari. A fost plătită în avans suma de 15.000 de euro”, a declarat Mihai Ilarie.

Mai mult, vărul lui Florin Cioabă a precizat că trupul neînsufleţit al bărbatului va fi adus în ţară cu un avion privat.

„Va veni cu un avion privat, costurile vor fi suportate de familie. Bani există la familia Cioabă”, a adăugat Mihai Ilarie.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a murit, duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya.

Florin Cioabă a suferit un infarct săptămâna trecută, luni după-amiază, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, fiind în stare gravă mai multe zile. El a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Universitesi, unde medicii i-au montat, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie.