Medicii Mircea Beuran, Sorin Oprescu, Horaţiu Moldovan, cutremuraţi de moartea jurnalistului Florin Condurăţeanu: „Fusese diagnosticat cu tulburări de ritm cardiac cu 18 ani în urmă, care cu siguranţă nu au fost de bun augur pentru perioada care a urmat”

Jurnalistul Florin Condurăţeanu s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Mai mulţi medici români care l-au cunoscut îndeaproape şi l-au apreciat, printre care chirurgii Mircea Beuran, Sorin Oprescu şi Horaţiu Moldovan, s-au declarat consernaţi de moartea acestuia, cu atât mai mult cu cât toţi vorbiseră cu el cu doar câteva ore sau zile în urmă, iar acesta nu dădea niciun semn de suferinţă.

28 iun. 2021, 21:40
Medicii Mircea Beuran, Sorin Oprescu, Horaţiu Moldovan, cutremuraţi de moartea jurnalistului Florin Condurăţeanu: „Fusese diagnosticat cu tulburări de ritm cardiac cu 18 ani în urmă, care cu siguranţă nu au fost de bun augur pentru perioada care a urmat”

Unul dintre prietenii lui buni, medicul chirurg Mircea Beuran, a declarat, în emisiunea Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu, că a vorbit cu jurnalistul în urmă cu câteva zile şi acesta nu dădea semne de vreo suferinţă.

Zilele trecute am vorbit cu el, tot timpul se preocupa de sănătatea tuturor. În urmă cu 3-4 zile când am vorbit, nu dădea niciun semn de oboseală, de durere, de suferinţă, mă gândesc că pe căldura asta s-a întâmplat ceva.

Şocul acesta cardiorespirator trebuie să fie judecat ca o suferinţă cardiacă, cupleta inimă-plămâni funcţionează împreună, probabil cea care a cedat a fost inima, nu plămânii. El era foarte discret cu viaţa lui, nu ştiu dacă avea vreo suferinţă.

Tot timpul l-a preocupat starea de sănătate şi să aducă cât mai multe amănunte omului vizavi de cum să-şi păstreze sănătatea. Mă reculeg greu, n-am avut o astfel de trăire ca în clipa în care am aflat că a murit„, spune medicul Beuran.

Citeste si Florin Condurăţeanu a murit. Jurnalistul a făcut stop cardio-respirator

Medicul Sorin Oprescu a dezvăluit că jurnalistul a avut probleme cu inima în urmă cu 18 ani.

Avea oarece tulburări cu aproape 18 ani în urmă, tulburări de ritm cardiac. Astea sigur nu au fost de bun augur pentru perioada care a urmat„,  a precizat medicul Oprescu.

Şi chirurgul cardiovascular Horaţiu Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a dezvăluit că a vorbit cu Florin Condurăţeanu cu doar câteva ore înainte ca acesta să se stingă.

Am vorbit cu el azi la ora 15, nu avea nici cea mai mica acuză, nu se plângea de nimic. Mi-a fost pacient în urmă cu câţiva ani pentru o problemă vasculară, periferică. Dacă nu mă înşel, era diabetic, nu ştiu să fi avut o problemă cardiacă. Moartea care survine brusc în cele mai multe cazuri e de origine coronariană„, a precizat medicul Horatiu Moldovan.

Citeste si A murit Florin Condurăţeanu. Cum a ajuns jurnalistul de la fotbal, la „vă pup pe suflet”