Medicii n-au mai văzut o asemenea radiografie. Cel mai grav caz de scolioză întâlnit vreodată

Emily Crosby a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de îndreptare a coloanei, care a durat nu mai puţin de 11 ore. La un moment dat, pe parcursul operaţiei, medicii s-au temut că tânăra în vârstă de 13 ani a paralizat.

28 feb. 2013, 18:21

Viaţa lui Emily Crosby, o britanică în vârstă de 13 ani, s-a schimbat miraculos graţie unei intervenţii de excepţie a medicilor de la James Cook Hospital, din Middlesbrough. Chirurgii au operat-o timp de 11 ore pe fată, reuşind să rezolve cel mai grav caz de scolioză întâlnit vreodată.

Potrivit Daily Mail, coloana vertebrală a lui Emily era curbată în unghi de 90 de grade în partea de sus, pentru ca apoi să se curbeze în unghi de 50 de grade, în direcţie opusă. Practic, această curbare puternică a coloanei făcea ca plămânii tinerei să fie înghesuiţi între coaste, iar dacă medicii nu ar fi intervenit, aceştia ar fi putut fi zdrobiţi. Pentru a-i îndrepta oasele, i s-au făcut implanturi cu bare de titan. La un moment, în timpul operaţiei, chirurgii s-au oprit, după ce un monitor arăta că Emily a paralizat, însă alarma s-a dovedit a fi falsă.

La doar două săptămâni după ce a fost operată, fata a părăsit spitalul, s-a întors în sala de sport şi chiar urmează să participe la un turneu de netball, în Italia. Între timp, ea a încheiat un stagiu de pantomimă la Academia de Dans Seaton.