Medicii nu stiu ce sa mai faca: Aceste 10 boli GRAVE sunt provocate de STRES si suparare!

Cea mai mare boala a secolului, cele mai cunoscute simptome, o boala moderna... Sunt doar cateva descrieri pentru doua probleme cu care fiecare dintre noi se confrunta, din pacate, cel putin o data in viata. Acest lucru este confirmat de studii si vorbim despre stres si depresie.
Alina Costache
04 oct. 2015, 07:15
Medicii nu stiu ce sa mai faca: Aceste 10 boli GRAVE sunt provocate de STRES si suparare!

1. Tulburari psihice

Atunci cand vorbim despre tulburarile psihice, abordarea are doua directii: prima, cand stresul cronic provoaca depresie si anxietate; cea de-a doua, cand depresia provoaca anxietate, nervozitate, atacuri de panica, delir.

Atunci cand stresul domina starea de spirit, urmatorul pas este greutatea din ce in ce mai mare in a te concentra, in a realiza activitati cotidiene. Urmatorul pas este starea tipica depresiei: pasivitate, oboseala accentuata, lipsa de interes chiar si pentru lucruri si persoane pe care le iubesti, destabilizare emotionala, retragere din cercul de cunostinte, scaderea in greutate.

Apoi, depresia netratata poate provoca o serie de alte tulburari: atac de panica, delir, chiar automutilare si dependenta de medicamente si/sau alcool. Practic, este vorba despre o reactie in lant.

2. Boli ale aparatului digestiv

Nivelul crescut al secretiei de cortizol, situatie specifica stresului si depresiei, provoaca cresterea poftei de mancare si a greutatii, cu atat mai mult cu cat 70% dintre cei care sufera de stres cronic sau depresie mananca noaptea.

Inca din adolescenta suntem supusi riscului de ulcer duodenal sau gastric din cauza perioadelor de stres accentuat. Stresati din cauza incercarilor de tot felul, provocam cresterea acidului gastric, ceea ce duce la ulcer, litiaza biliara, crize biliare, crize de constipatie sau diaree. Nu vi s-a intamplat niciodata sa simtiti anumite reactii ale stomacului inainte sau in timpul unui moment foarte important? Ei bine, poate fi o explicatie medicala si pentru celebrii „fluturi in stomac”.

3. Boli cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt o consecinta aproape nelipsita a stresului si depresiei. Este imposibil ca dezechilibrul psihic si emotional, accentuat de permanenta stare de agitatie, sa nu influenteze negativ activitatea inimii si a vaselor de sange. Rezultatele? Vasoconstrictie, o cantitate scazuta de oxigen spre tesuturi, batai tot mai puternice ale inimii, hipertensiune arteriala, angina, si, in final, infarct.

 

4. Migrene si sindrom vertiginos

Atunci cand stii ca nu suferi de nicio alta boala insa durerile de cap nu iti dau pace, poti fi sigur ca se datoreaza exclusiv stresului. Netratate, migrenele asociate cu oboseala si anxietatea provoaca vertijul sau sindromul vertiginos, adica ameteli care apar din senin si care pot provoca un dezechilibru serios al miscarilor si gandirii.

5. Boli de piele

Desi nu suntem constienti de asta pe cat ar trebui, pielea este bariera intre exteriorul si interiorul nostru. Ca atare, ea este cea care resimte direct stresul factorilor interni si externi. Aproape 60% din cazurile de psoriazis, vitiligo, urticarie, eczeme, dermatite sau acnee apar in urma unor episoade de stres cronic sau depresie.

 

6. Cancer

Ironia sortii – una din bolile secolului (cancerul) poate fi cauzata uneori de o alta boala a secolului (depresia). Studiile o demonstreaza: incidenta cancerului de san este mult mai mare printre femeile care locuiesc sau lucreaza intr-un mediu stresant sau poluat. Tot specialistii ne atentioneaza ca stresul slabeste sistemul imunitar si poate provoca inmultirea celulelor canceroase, in orice zona a corpului.

Topul integral, pe divahair.ro

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Colosul britanic care deschide o fabrică nouă în România. Vrea să facă rapid un produs militar. Vor fi multe locuri de muncă
Capital.ro
România primește ceea ce merită. Ungurii fac un anunț istoric: E în interesul Ungariei
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
ALERTĂ MEDICALĂ! Abia acum s-a aflat! Românii care NU au voie să bea mai mult de 1-2 cești de cafea pe zi
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul apartament
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Cum a fost prinsă Bianca Iordache de iubit în timp ce îl ”traducea” cu vestitul crai, Cătălin Cazacu! ”Pentru ăsta îmi ceri tu bani?!” + Diva s-a lipit de perete
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Este obligatoriu pentru cei care au permis categoria B
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'