Medicii şi asistentele nu mai au voie pe YouTube şi pe Facebook în timpul programului

Angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu nu mai au voie în timpul programului să intre pe YouTube şi pe Facebook, de pe calculatoarele de serviciu, având acces în continuare la Internet, dar doar pe site-urile care îi ajută în activitatea medicală, potrivit directorului instituţiei, Cornel Benchea.

13 mart. 2019, 11:35
Medicii şi asistentele nu mai au voie pe YouTube şi pe Facebook în timpul programului

De asemenea, fiecare angajat care foloseşte calculatorul în interes de serviciu va avea o adresă de mail oficială şi nu va mai putea trimite documente de pe Yahoo sau Gmail.

„Vom face adrese de mail cu terminaţia Spitalul Judeţean, să nu mai folosească Yahoo. (…) şi toată lumea nu o să mai aibă acces pe anumite site-uri”, a explicat Cornel Benchea.

Potrivit sursei citate, accesul la YouTube este blocat deja la nivelul unităţii medicale.

În prezent s-a redat accesul la Facebook, după ce unii angajaţi au solicitat acest lucru, însă doar temporar, până se fac unele probe tehnice.

Restricţionarea accesului pe anumite site-uri care nu au profil medical şi nu sunt folosite pentru a trimite documente medicale s-a făcut din motive de protecţie a datelor şi securitate. În plus, accesarea de către angajaţi a canalului YouTube a îngreunat foarte mult traficul.

SCJU din Sibiu este cel mai mare spital public din judeţ, care deserveşte pacienţi şi din Alba, Braşov şi Hunedoara.