Medicii trag un semnal de alarmă după o nouă descoperire: "Coronavirusul poate fi transmis şi aşa"

Publicat: Marţi, 26 Mai 2020 08:21 // Actualizat: Marţi, 26 Mai 2020 08:21 // Sursa: romaniatv.net

Medicii din China care au consultat mai mulți bărbați infectați cu coronavirus au descoperit că, la o mică parte dintre ei, Covid-19 era prezent în lichidul seminal. Ca urmare, aceștia au declarat că există şanse de transmitere a virusului pe cale sexuală.

Pandemie coronavirus. Studiul medicilor de la Spitalul Municipal din Shangqiu a analizat 38 de bărbați infectați cu noul coronavirus. La șase dintre ei (16%), aceștia au descoperit virusul SARS-CoV-2 în lichidul seminal, scrie reuters.com.

Cercetătorii au declarat că, deși cercetările sunt preliminare și se bazează pe un eșantion redus, sunt necesare mai multe analize pentru a vedea dacă virusul poate fi transmis pe cale sexuală.

„Dacă am putea dovedi că SARS-CoV-2 este transmis și pe cale sexuală…ar fi un pas vital în prevenție”, au declarat medicii, într-un articol științific publicat de JAMA Network Open.

OMS a suspendat testele clinice cu hidroxiclorichină, pentru combaterea Covid-19. Molecula creşte riscul de aritmie cardiacă 

Într-un experiment anterior, în care au fost analizați 12 pacienți cu COVID-19 din China, desfășurat în lunile februarie și martie, probele de lichid seminal au ieșit negativ la testul SARS-CoV-2.

Allan Pacey, profesor de andrologie la Sheffield University din Marea Britanie, a declarat că studiile nu pot fi considerate concludente, deoarece au existat unele probleme tehnice în privința testării lichidului seminal pentru virusuri. El a declarat că prezența coronavirusului în lichidul seminal nu a putut arăta dacă virusul este activ și capabil să determine o infecție.

„Totuși, nu ar trebui să ne surprindă faptul că virusul care determină COVID-19 este prezent în lichidul seminal al unor pacienți, deoarece același lucru s-a întâmplat cu virusuri precum Ebola și Zika”, a declarat Pacey.

Sheena Lewis, profesor de medicină reproductivă la Universitatea din Belfast, a declarat că studiul este similar altor cercetări, care au demonstrat că, la nivelul unor mostre de lichid seminal, virusul poate exista în cantități foarte reduse sau lipsește cu desăvârșire.

„Totuși, efectele pe termen lung ale SARS-CoV-2 asupra fertilității bărbaților nu sunt deocamdată cunoscute”, a avertizat Lewis.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
China coronavirus covid 19 sex Covid 19
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H