Medicii trag un semnal de alarmă! Mușcătura de om este mult mai periculoasă decât cea a unui animal

Mușcătura de om este extrem de periculoasă. Medicul Elena Martin trage un semnal de alarmă și spune că mușcătura unui om este mult mai nocivă decât mușcătura unui animal.

01 sept. 2022, 20:21
Medicii trag un semnal de alarmă! Mușcătura de om este mult mai periculoasă decât cea a unui animal

Recent, medicul a postat pe rețelele de socializare un filmuleț în care explică cât de periculoasă poate fi mușătura de om și ce complicații pot să apară în urma acesteia.

Citește și Care e prima țară europeană ce începe injectarea populației cu vaccinul împotriva Omicron

”Cea mai periculoasă este mușcătura de om! Cât ar părea de ciudat, este mai periculoasă decât mușcătura de câine, decât mușcătura de pisică, decât mușcătura de cal!

Din simplul motiv că încărcătura infecțioasă este extrem de mare și în majoritatea cazurilor mușcătura de om se lasă cu amutație. Am văzut cazuri și le-am și tratat. Adică, au avut loc aceste amputații în majoritatea cazurilor.

Da, ține tot de chirurgia plastică și când se întâmplă, fie o bătaie mai năbădăioasă sau frecvent la boxeuri dacă nu au mănuși….Determină osteită, adică infecția osului care, de regulă, se răspândește și se lasă cu amputații. Aveți grijă la mușcătura de om”, a declarat doctorul Elena Martin pe TikTok.

@dr.elenamartin Știați cât de periculoasa este mușcătura de om? #muscatura #plasricsurgery #plasricsurgeon ♬ original sound – Dr. Elena Martin

Specialiștii spun că dacă muşcătura unui om străpunge pielea, bacteriile pătrund în organism şi pot deveni o ameninţare gravă la adresa sănătăţii. Bacteriile pătrunse în sânge pot declanşa o infecţie generalizată, care pune la grea încercare sistemul imunitar.

Unul dintre cele mai grave cazuri de infecție în urma unei astfel de mușcături este cel al unei femei din Marea Britanie. Femeia în vârstă de 67 de ani a fost muşcată accidental de deget, de către nepoţelul ei în vârstă de 2 ani, în timp ce se jucau.

În urma acestui incident femeia a fost infectată cu stafilococ și a fost internată imediat la spital. Aceasta a avut nevoie de tratament cu antibiotice administrate intravenos, de două intervenţii chirurgicale şi puţin a lipsit să nu-i fie amputat degetul muşcat, care se infectase puternic. Ulterior, ea a avut nevoie de 3 luni de fizioterapie pentru a-şi recăpăta funcţia mâinii.

„Oamenii îşi închipuie că gura omului este mai curată decât a unui animal, dar trebuie să îi dezamăgesc în acestă privinţă”, a declarat chirurgul plastician Philip Geary, consulatnt la spitalul din Salisbury, care se ocupă adesea de cazuri de oameni muşcaţi fie de animale, fie de alţi oameni.

Citește și Sunt vizaţi două milioane de români. S-a aprobat miercuri în Guvern, avem DOCUMENTUL