Medicii vasluieni nu sunt vinovaţi de moartea tinerei care şi-a pierdut viaţa după ce a născut

Colegiul Medicilor Vaslui a stabilit, miercuri, în urma analizei cazului tinerei de 20 de ani care, fără a fi cunoscută cu probleme medicale, a murit în condiţii suspecte la scurt timp după ce a născut un copil sănătos la Spitalul din Bârlad, că nu este culpă medicală, medicii intervenind corect.

10 iun. 2015, 20:22
Medicii vasluieni nu sunt vinovaţi de moartea tinerei care şi-a pierdut viaţa după ce a născut

Niciun cadru medical de la Spitalul de Urgenţă din Bârlad nu a fost găsit vinovat de către Colegiul Medicilor Vaslui în cazul tinerei de 20 de ani care a murit la unitatea medicală, la scurt timp după ce a adus pe lume un copil sănătos, potrivit Mediafax.

Toţi membrii Colegiului am fost de acord că nu este culpă medicală în acest caz. Chiar dacă ar fi născut şi la Paris, tânăra de 20 de ani nu ar fi putut fi salvată. Poate dacă pacienta s-ar fi prezentat la medicul de familie sau la un specialist pentru monitorizarea sarcinii, s-ar fi descoperit la timp acea afecţiune (sindromul Hellp – n.r.) descoperită la autopsie de către medicii legişti. În concluzie, considerăm că medicii de la Spitalul de Urgenţă Bârlad au intervenit corect„, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Daşcău.

Serviciul de Medicină Legală Vaslui a stabilit, în urma autopsiei, drept cauză probabilă a decesului tinerei „o insuficienţă cardio-respiratorie, complicată de sindromul Hellp„. Afecţiunea, care apare în ultimele săptămâni de sarcină, fără însă a i se şti cauza, nu figura în antecedentele medicale ale femeii, deşi aceasta a mai născut, în urmă cu mai puţin de doi ani, o fetiţă sănătoasă.

Tânăra de 20 de ani a murit, în 27 mai, în condiţii suspecte, pe masa de naşteri a Spitalului de Urgenţă din Bârlad, la scurt timp după ce a adus pe lume un copil sănătos. Decesul, considerat subit de conducerea unităţii medicale, urmează a fi elucidat de poliţişti şi medicii legişti.