Medicii veterinari care supravegheau eutanasierea câinilor fără stăpân, ameninţaţi de iubitorii de animale

Medicii veterinari din Brăila care supravegheau eutanasierea câinilor fără stăpân şi-au dat demisiile după ce au fost ameninţaţi de către iubitori de animale. Autorităţile nu vor să renunţe şi au început discuţii cu alţi medici, iar dacă nu vor găsi personal în zonă, vor apela la alte judeţe.

21 sept. 2017, 11:11
Medicii veterinari care supravegheau eutanasierea câinilor fără stăpân, ameninţaţi de iubitorii de animale

La Brăila, procedurile privind eutanasierea câinilor fără stăpân s-au oprit, după ce medicii veterinari care supravegheau operaţiunea au renunţat.

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, a anunţat că ambii medici plătiţi de municipalitate au renunţat după ce au primit ameninţări de la iubitorii de animale.

„În momentul în care am vrut să procedăm la eutanasierea animalelor, conform procedurilor stabilite, ne-am lovit de o situaţie neaşteptată: cei doi medici veterinari de la adăpostul Primăriei ne-au anunţat că nu vor merge mai departe cu procedura, ei ne-au comunicat că şi-au încheiat colaborarea cu noi, au solicitat încetarea activităţii. Au primit ameninţări de la iubitorii de animale, chiar şi pe mine m-au ameninţat”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Autorităţile din Brăila nu vor să renunţe şi anunţă că au iniţiat discuţii cu alţi medici veterinari. Dacă nu vor fi găsiţi în zonă, Primăria va aduce specialişti din alte judeţe.

„Noi am declanşat procedura pentru găsirea unor medici veterinari. Avem discuţii cu mai multe persoane, dar din cauza ameninţărilor nu le spunem numele. Aşteptăm să semnăm contractele cu ei şi apoi vom relua procedurile. Nu ştiu exact cât va dura până vom reuşi să repornim procedurile”, a afirmat Marian Dragomir.

Până în prezent, peste 120 de câini fără stăpân au fost salvaţi de la eutanasiere.

Animalele au fost adoptate din adăposturile Primăriei Brăila în ultimele patru săptămâni. Practic, este vorba despre toţi câinii propuşi pentru eutanasiere în cadrul campaniei iniţiate de municipalitatea brăileană. Autorităţile anunţă că în fiecare săptămână vor fi puşi pe listă cel puţin 40 de câini din adăposturi, prioritate având cei agresivi şi bolnavi.

Primăria a declanşat campania de eutanasiere la începutul lunii august în paralel cu o amplă acţiune de ridicare de pe străzi a câinilor fără stăpân. Angajaţii serviciului de ecarisaj iau cartierele oraşului Brăila pe rând şi încearcă să captureze toate animalele fără stăpân, cu ajutorul unei autoutilitare care a fost achiziţionată recent de municipalitatea brăileană. După capturare, animalele sunt duse la padocul Primăriei. Conform legii, pot fi eutanasiaţi câini capturaţi de pe domeniul public care nu au fost adoptaţi în termen de 14 zile.