Medicul acuzat că a abuzat sexual mai mulţi copii, condamnat definitiv. Fetiţele erau obligate să-i facă sex oral

Medicul homeopat Victor Emanuel Boţ va sta în închisoare 11 ani şi 4 luni, după o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România. Instanţa supremă a respins recursul formulat de medic, acesta fiind găsit vinovat de violarea a trei minore în cabinetul său. Iniţial, Victor Emanuel Boţ a fost condamnat la 4 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare de Tribunalul Constanţa.

08 mart. 2018, 15:55
Medicul acuzat că a abuzat sexual mai mulţi copii, condamnat definitiv. Fetiţele erau obligate să-i facă sex oral

Un medic din Constanţa şi-a distrus întreaga carieră, dar şi viaţa. În luna mai a anului 2016, o fetiţă, în vârstă de 11 ani, a găsit cu greu curajul de a le povesti părinţilor „tratamentul special” de care avea parte în momentul în care era dusă la medic. Beneficiind de recomandări bune şi fiind cunoscut drept un medic bun, părinţii aveau încredere să-şi lase copiii nesupravegheaţi în cabinetul medicului homeopat Victor Boţ.

Potrivit cugetliber.ro, abuzând de încrederea şi influenţa sa, medicul ar fi abuzat de o copilă, pe care a constrâns-o să se supună unui act sexual oral.

În timp ce medicul îi aplica un „tratament de armonizare”, tatăl fetiţei aştepta liniştit pe hol, fără a se gândi la perversiunile la care este supusă fiica lui. Când părinţii au aflat, minora a fost de acord să îl viziteze pentru ultima dată pe Victor Boţ, pe care l-a şi înregistrat, dovadă existentă în dosar.

După ce fata le-a povestit părinţilor ce s-a întâmplat, îngroziţi de cele auzite, aceştia au depus o reclamaţie la Poliţie. În tot acest timp s-au strâns probe la dosar, inclusiv înregistrări ale discuţiilor dintre medic şi părinţi. Acuzat că a obligat-o pe fata de 11 ani să se supună unui act sexual oral, Victor Boţ nu a recunoscut nimic. El a susţinut, sus şi tare, că acestea sunt câteva dintre metodele specifice folosite în tratament, deşi procurorii susţin că „a penetrat-o parţial în vagin, fără a-i provoca deflorarea”. Chiar şi în faţa judecătorilor, medicul a continuat să-şi susţină nevinovăţia.

După ce cazul medicului a devenit un scandal public, mai mulţi pacienţi şi-au făcut curajul de a depune plângeri. Astfel, s-a putut dovedi că Victor Emanuel Boţ a violat şi alte minore, cu vârste de 3 şi 7 ani. Pacienţii medicului şi-au exprimat în mediul online experienţele pe care le-au avut în cabinetul lui Boţ.