Medicul Adrian Marinescu a făcut anunţul: Motivul pentru care numărul cazurilor COVID-19 tinde spre zero

Medicul Adrian Marinescu a explicat, în urmă cu puţin timp, motivul pentru care scade numărul de noi infectări.

21 iun. 2021, 20:01
Medicul Adrian Marinescu a făcut anunţul: Motivul pentru care numărul cazurilor COVID-19 tinde spre zero

Medicul Adrian Marinescu a făcut anunţul. Oamenii au început să renunţe la precauţii. Însă, variantă Delta este pe cale să devină dominantă la nivel global. În România au fost raportate 35 de contaminări cu această tulpină modificată genetic. Iar Adrian Marinescu spune că vaccinarea este soluţia.

Medicul Adrian Marinescu a făcut anunţul: Motivul pentru care numărul cazurilor COVID-19 tinde spre zero

„Lucrurile sunt în regulă şi vor continua la fel, adică nu ar trebui să ne facem griji pentru variantele pe care le ştim deja, imunitatea celor care au trecut prin boală e de luat în calcul. Probabil că în momentul de faţă, dacă ne gândim la cei care s-au vaccinat şi la cei care au trecut prin boală, suntem la un procent care depăşeşte 40%.

Trebuie să luăm în calcul că pandemia nu e închisă şi că în condiţiile în care, sunt locuri în lume, în momentul ăsta şi chiar în Europa, în care sunt multe cazuri cu tulpina din India, ar putea să ajungă şi la noi ne pregătim şi pentru sezonul rece şi ne-am dori să fim bine pregătiţi. Şi cum putem s-o facem cel mai bine? Prin vaccinare”, a afirmat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Bilanţ vaccinare coronavirus 21 iunie. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 20.040 au fost imunizate în ultimele 24 de ore.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 21 iunie a.c, 20.040 au fost imunizate în ultimele 24 de ore.

Confrom ultimelor informații, 16.283 de persoane au fost vaccinate cu Pfizer, 662 de cetățeni au primit vaccinul Moderna, 763 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca și 2.332 au primit doza unică de Johnson&Johnson.

6.810 persoane au primit primit doză de vaccin, 13.230 de români au fost vaccinați cu a doua doză și 5 persoane au prezentat efecte adverse. Până la acest moment 4.640.330 de persoane au fost vaccinate.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 iunie. Incidenţa COVID-19 scade din nou în Bucureşti. Șase județe nu au raportat niciun caz.164 cazuri noi de infectare la nivel național