Medicul Adrian Marinescu: „Acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID”

Adrian Marinescu vine cu veşti bune pentru români. Medicul de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală anunţă că anul acesta se va încheia pandemia de coronavirus.

10 feb. 2022, 23:18
Medicul Adrian Marinescu: „Acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a anunţat când vor fi eliminate restricţiile în România şi când se va încheia pandemia de coronavirus.

Adrian Marinescu anunţă când se va încheia pandemia în România

Citeşte şi Raed Arafat anunţă că numărul infectărilor este în scădere: „Se doreşte să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate”

„Că discutăm de măsuri de relaxare este una, dar că închiderea pandemiei pleacă nu de la criterii epidemiologice, ci de la renunţarea la restricţii, cred că nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că, dacă renunţi la restricţii, nu înseamnă că impactul pe care l-ar mai avea pandemia dispare.

Până la urmă sunt cu totul alte criterii. Sperăm, într-adevăr ca după jumătatea lui februarie şi de la începutul lui martie să se vadă în plan real, apropo de situaţia epidemiologică şi plecând de la acea situaţie, atunci măsurile de relaxare sunt logice.

La noi a existat un decalaj în momentul în care am început valul al cincilea. În momentul în care Europa erau multe cazuri, la noi încă era perioadă de linişte şi cumva, aceste lucruri ar trebuie să se vadă şi la ieşirea din situaţia complicată.

Cred că într-adevăr, din martie, lucrurile vor fi echilibrate. Mult mai important e nu că renunţăm la restricţii în prima săptămână din martie, mult mai important este că, eu cred că această situaţie va rămâne echilibrată şi în continuare. Cred că e cel mai important lucru. Dacă nu vom mai avea probleme după primăvară, după vară, dacă nu vom mai vorbi de un alt val care să fie cu impact important, este cred că ceea ce toţi aşteptăm: ieşirea din pandemie în mod real.

Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID. Cel mai probabil, dar facem diferenţa între încheierea pandemiei şi faptul că vor mai fi nişte cazuri izolate de SARS-COv-2. E o diferenţă”, a declarat medicul de la Matei Balş la Antena 3. 

Citeşte şi România începe să se pregătească pentru sfârşitul pandemiei. Valeriu Gheorghiţă: „171 de cabinete de vaccinare anti-COVID-19 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare”

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 10 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 880 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.176 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Gradul de pozitivare este de 30,21 %.