Medicul care a spus că a vindecat 1000 de bolnavi COVID riscă suspendarea dreptului de a profesa

Medicul Flavia Groşan, cea care a spus că a vindecat 1000 de bolnavi COVID, riscă suspendarea dreptului de a profesa. Aceasta urmează să dea explicaţii în faţa Comisiei de Etică după ce a spus că protocoalele terapeutice din spitale duc la decesul pacienţilor.

18 mart. 2021, 09:03
Medicul care a spus că a vindecat 1000 de bolnavi COVID riscă suspendarea dreptului de a profesa

Medicul care a spus că a vindecat 1000 de bolnavi COVID riscă suspendarea dreptului de a profesa. Dr. Flavia Groşan din Oradea urmează să dea explicaţii în faţa Comisiei de Etică după ce a declarat recent că a tratat pacienţii cu coronavirus cu un banal antibiotic, precizând că protocoalele terapeutice din spitale duc la decesul pacienţilor.

Medicul care a spus că a vindecat 1000 de bolnavi COVID riscă suspendarea dreptului de a profesa

Flavia Groşan

este pneumolog-bronholog şi spune că a ales să trateze coronavirusul ca pe o pneumonie atipică. În acest fel, ea a declarat recent că a reuşit să salveze 1000 de bolnavi COVID cu ajutorul unui tratament clasic şi ieftin.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina.

Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină.

Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, a declarat recent dr. Flavia Groșan, potrivit naţional.ro.

Citeşte şi Adina Alberts, cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor după publicarea tratamentului anti-COVID: „Sunt mulţi pacienţi trataţi aiurea”

Pe de altă parte, medicul pneumolog a atras atenţia că supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților.

”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor.

Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen. Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienții intră pe picioarele lor și se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI.

Dacă eu mă sperii la 80% saturație atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, a mai precizat medicul.

Doctorul Flavia Groşan consideră că administrarea Kaletrei și a Codeinei în Covid o mare greșeală pentru că acestea agravează boala.

Flavia Groşan riscă suspendarea dreptului de a profesa

La o zi după aceste declaraţii, Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat, iar acum doctorul Flavia Groşan urmează să dea explicaţii în faţa Comisiei de Etică.

„Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă”, a declarat dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, potrivit ebihoreanul.ro. 

Dr. Pantiş spune că lucrurile au stat diferit faţă de cum a povestit medicul Flavia Groşan, fosta directoare a vechiului Spital TBC. Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor, în realitate foarte mulţi pacienţi bolnavi de covid au ajuns în stare gravă la spital după ce au trecut pe la cabinetul privat al doctoriţei Groşan.

„În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni şi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?”, a subliniat dr. Carmen Pantiş.

Mai mult, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor susţine că afirmaţiile privind pericolul terapiei de oxigen din spitale reprezintă o aberaţie.

„Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură. Nu poţi spune „Hai la mine că vă dau sănătate şi viaţă!”, asta spune un vraci, şi că ceilalţi medici sunt criminali. Să negi toate protocoalele medicale, să spui că nu ai nevoie de heparină pentru tratarea cheagurilor şi de oxigen este un derapaj profesional grav, ofensator pentru ceilalţi medici şi vătămător pentru pacienţi, cărora li se induce neîncrederea în medici”, a arătat dr. Pantiş.

Preşedintele Colegiului Medicilor precizează că dr. Flavia Groşan riscă suspendarea sau chiar  ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic.


loading...
Partenerii noștri