Medicul care a vrut să-şi otrăvească bona cu o substanţă letală rămâne în arest

Medicul nigerian acuzat că a vrut să-şi ucidă bona şi pe fiul acesteia rămâne în arest. Decizia a fost luată miercuri de judecătorii Curţii de Apel din Bucureşti.

22 aug. 2018, 12:29
Medicul care a vrut să-şi otrăvească bona cu o substanţă letală rămâne în arest

Victimele medicului nigerian au facut marturii cutremuratoare despre susbtanţa cu care erau să fie otrăvite de individ. Mai exact, bona povesteşte cum bărbatul a lăsat în casa ei o sticlă cu o substanţă letală, dimetilmercur, şi a mintit-o ca este zahar lichid pe care el il bea pentru diabet.

Medicul i-a spus femeii sa incerce si ea, insa cand a pus substanta toxica pe lingura aceasta s-a topit instant.

Dimetilmercur este o susbstanta ce prezinta toxicitate acuta. Absorbtia unei doze de doar 0.1 ml se poate dovedi a fi fatala, iar efectele otravirii apar dupa cateva luni de la expunere, atunci cand orice forma de tratament a devenit deja inutila si tardiva.

Miercuri dosarul a ajuns pe masa judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti dupa ce nigerianul a cerut revocarea masurii preventive, insa magistratii au respins cererea acestuia, decizia fiind definitiva. Bărbatul este acuzat de tentativa de omor, se pare ca a vrut sa se razbune pe bona si pe fiul acesteia pentru ca el credea ca sotia il inselase cu el.