Medic din Iaşi acuzat că făcea EXPERIMENTE MEDICALE ILEGALE: Sunt nevinovat, este o defăimare

Ştefan Iencean este unul din cei doi neurochirurgi de la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi acuzaţi că ar fi realizat 89 de puncţii lombare fără consimţământul pacienţilor. Medicul susţine că plângerea penală este o reacţie a faptului că l-a reclamat pe managerul spitalului că şi-ar fi plagiat teza de doctorat.

13 ian. 2015, 19:18
Medic din Iaşi acuzat că făcea EXPERIMENTE MEDICALE ILEGALE: Sunt nevinovat, este o defăimare

Medicul Ştefan Mircea Iencean susţine că plângerea penală depusă împotriva sa de către conducerea Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi ar fi încă un mijloc prin care s-ar încerca îndepărtatea sa din unitatea medicală, scrie Mediafax. Bărbatul a mai spus că fiecare operaţie a fost făcută corect şi legal.

Practic, (n.r. – managerul Spitalului de Neurochirurgie, Lucian Eva) a urmărit îndepărtarea mea din spital. Am primit decizia de desfacere a contractului de muncă în ziua procesului în contencios administrativ pentru şef de secţie la Neurochirurgie, acestea fiind o cale de blocare. Bineînţeles că fiecare lucru a fost făcut în mod corect şi legal„, a declarat Ştefan Mircea Iencean.

Medicul mai susţine că plângerea penală împotriva sa este o răzbunare a managerului spitalului, dr. Lucian Eva, după ce el a semnalat la Ministerul Educaţiei că în 2012 acesta şi-ar fi plagiat teza de doctorat. De asemenea, medicul susţine că a depus la rândul său o plângere penală, în august 2014, împotriva managerului Lucian Eva, pentru fals în înscrisuri.

Sunt nevinovat! Plângerea penală făcută este o defăimare şi este o reacţie venită ca represalii împotriva plângerii penale făcute de mine contra doctorului Eva, în august 2014, pentru fals în înscrisuri oficiale şi a faptului că i-am evidenţiat plagiatul din teza de doctorat„, a adăugat Ştefan Mircea Iencean.

Plângerea cu privire la teza de doctorat a managerului Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi a fost analizată de o comisie de etică a Ministerului Educaţiei şi s-a soluţionat cu un avertisment pentru „citări necorespunzătoare”.

Neurochirurgul conf. dr. Ştefan Iencean este acuzat că, fără a avea consimţământul informat al mai multor pacienţi, le-a făcut acestora puncţii lombare şi a utilizat eprubetele cu lichidul prelevat de la bolnavi, din partea inferioară a coloanei vertebrale, pentru o cercetare ştiinţifică. Nu se ştie exact de la câţi bolnavi au fost prelevate probe, însă într-un salon al spitalului, în frigiderul în care îşi ţineau bolnavii mâncarea, au fost descoperite zeci de eprubete etichetate cu numele pacienţilor.

Citeşte şi SCANDAL la Iaşi: Un medic, acuzat că făcea EXPERIMENTE MEDICALE ILEGALE. Patru pacienţi au murit