Medicul Emilian Imbri, despre relaxarea măsurilor de la 15 Mai: „Să fim responsabili în continuare”

Oamenii trebuie să fie responsabili în continuare. Acesta este avertismentul medicilor pentru români în contextul eliminării stării de urgență de la 15 mai. Managerul Spitalului Victor Babe Emilian Imbri a declarat la România TV că trebuie respectate în continuare toate măsurile de protecție și distanțare socială.

04 mai 2020, 20:11
Medicul Emilian Imbri, despre relaxarea măsurilor de la 15 Mai: „Să fim responsabili în continuare”

„Să fim responsabilo în continuare. Un an din viata sacrificat inseamnă viata in continuare. Daca dupa 3 luni de concediu si somaj, daca mai vrei un concediu respecta-te, incearca sa fii atent. Daca continuam sa iesim prin mall uri, sa distram copiii si sa ii expunem, riscul e mare pentru populatia aceste tari”, a spus medicul Emilian Imbri la România TV.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență va înceta în 14 mai și va fi înlocuită cu starea de alertă, începând cu 15 mai, când se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice sau muzeele, urmând ca eventuale noi măsuri de relaxare să fie dispuse după două săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban a anunţat că deplasările la rudele aflate în alte oraşe vor fi permise după 15 mai. Şi Marcel Vela a anunţat că după ce se încheie starea de urgenţă românii vor merge să facă drumeţii sau aplinism la munte.

Citeşte şi Ludovic Orban: Deplasările la rude în alte oraşe, permise după 15 mai